Валентин Михов стана почетен гражданин на Горна Оряховица

Посмъртно бе удостоен писателят и преводач Асен Разцветников, родом от с. Драганово

Валентин Михов стана почетен гражданин на Горна Оряховица

Дългогодишният шеф на Професионалната футболна лига Валентин Михов е новият Почетен гражданин на Горна Оряховица. Отличието бе връчено на празника на града за приноса на Михов в спортния и обществения живот.

„Чувствам се част от Горна Оряховица, за мен е чест да бъда сред Почетните й граждани. За да си почетен, трябва да си почтен. Гарантирам, че винаги гледам хората в очите и че няма да ви посрамя”, каза при получаване на отличието Валентин Михов. Той е роден на 18 януари 1954 г. в София, но е израснал в Първомайци - родното село на неговата майка. В периода 1972-74 г. прави първите си сериозни крачки в мъжкия футбол с екипа на "Захарни заводи". Повече от 15 години Валентин Михов успешно ръководи Професионалната футболна лига. За изключителния си принос в областта на спорта е удостоен с най-високото държавно отличие „Стара планина”.

През 2015 г. Валентин Михов издаде биографичната си книга „В играта на живота”, в която е отделена цяла глава за Горна Оряховица. Валентин Михов участва активно в организирането на бенефисен мач на Почетния гражданин на Горна Оряховица – Ивайло Йорданов. Активен участник бе и в Инициативния комитет за честване на 90 години организиран футбол в Горна Оряховица.

Още един почетен гражданин има вече Горна Оряховица. Посмъртно бе удостоен писателят и преводач Асен Разцветников, родом от с.Драганово. Творчеството му и до днес се изучава в началния курс на българските училища. От името на жителите на родното му село плакета получи кметът Нели Грошкова.

Единадесет са общо тазгодишните награди за принос към развитието на Горна Оряховица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки