София и Пловдив отново доминират в националния „Отбор на надеждата”

Световното първенство по футбол за бездомни хора е в Глазгоу (Шотландия) от 10 до 16 юли

София и Пловдив отново доминират в националния „Отбор на надеждата”

Играчите от София и Пловдив заеха девет от общо дванадесет места в разширения състав на националния „Отбор на надеждата”. Останалите три квоти бяха разпределени между представители на градовете Враца, Ракитово и Сливен. Осем от тези играчи ще представят България на световното първенство по футбол за бездомни хора в Глазгоу (Шотландия) от 10 до 16 юли. Националите в разширения състав бяха избрани от над 90 участници в петте селекционни турнира, проведени в спортната зала в столичния квартал „Челопечене” през последните 2 месеца.

За втора поредна година най-многобройни  са състезателите от столичния квартал „Факултета”. След като миналата година „Отбор на надеждата” завърши девети от 47 състава на световното първенство по футбол за бездомни хора с петима младежи от този жилищен район, тази година в разширения състав те отново са петима – Емил Симеонов, Фидан Фиданов, Румен Янков, Христо Симеонов и Кирил Огнянов.

В националния „Отбор на надеждата” отново ще има играчи от Пловдив, след като две поредни години градът нямаше свой представител. Тази година националният селекционер Младен Христов се спря на четирима младежи от кв. „Столипиново” – Бекташ Шабандер, Ангел Рангелов, Иван Ангелов и вратаря Марин Илиев. През първите две години на проекта „Отбор на надеждата” в националния отбор отново имаше по четирима пловдивчани. От сливенския квартал „Надежда” беше избран Исус Георгиев.

В разширения състав има и двама младежи от институции. Единият е Асен Недков от преходното жилище във Враца, а другият – Васил Козаров от ВУИ „Ангел Узунов” в гр. Ракитово. Вторият не отговаря на критерия за минимална възраст, зададен от организаторите на световното първенство в Глазгоу, но попада в тима заради старанието, което е вложил в тренировъчния процес през последните няколко месеца.


Националите ще бъдат събрани на 1 юни на тренировъчен лагер в София, който ще продължи до заминаването на тима за Шотландия на 8 юли.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки