Ако се зачитат само българските голове в „А“ група - Славия шампион, а Лудогорец на бараж за спасяване

Втори би се наредил Локо (Пловдив), а трети и четвърти - Левски и Берое

Ако се зачитат само българските голове в „А“ група - Славия шампион, а Лудогорец на бараж за спасяване

Какво можеше да се случи, ако в „А“ група играеха само българи? Щеше ли да има разлика в крайното класиране? Кой щеше да е шампион? Все актуални за родния запалянко въпроси. Затова и след края на сезона не само ще погледнем под лупа попаденията, които вкараха легионерите за тимовете в „А“ група. А и ще зачетем резултатите, които се получават само и единствено с българските голове. Така получихме крайно интересно класиране - нов шампион и любопитен отбор, който отива на бараж за оставане в елита.

 

„Славия“ шампион

 

При зачетени голове на родни играчи „белите“ стават шампиони с 56 точки. Тимът от квартал „Овча купел“ играе предимно с български футболисти, повечето от които юноши. Именно „белите“ са най-печеливши при подреждане, съставено върху българските голове. В действителност „Славия“ завърши четвърти с 49 точки, но с родните попадения са... първи с 56.

 

Ако зачитаме българското, най-ощетен е „Лудогорец“, който финишира с 29 точки вместо със 70. Това означава, че чужденците са им донесли 41 пункта към актива.

 

Пръв между равни

 

Втори в класирането с български голове е „Локомотив“ (Пловдив). Тимът от „Лаута“ е пръв между равни, тъй като следващите в класирането „Левски“ и „Берое“ са с почти идентични показатели. „Черно-белите“ и старозагорския тим са най-резултатните с родни попадения. И двата тима имат по 28 български гола. Все пак при класиране, в което не се зачитат опънатите от чужденци мрежи, след „Славия“ се нарежда „Локо“ с 52 т. Трети е „Левски“ с две по-малко, а „Берое“ - четвърти с 49.

 

Златната среда

 

В средата на таблицата се намират отборите, които в действителност завършиха в дъното на „А“ група през сезона. С голове на българи обаче „Пирин“ е на пета позиция, а не на осма. И с 39 точки, или с цели 10 по-малко от четвъртия „Берое“. След „орлетата“ се нареждат „Ботев“ (Пловдив) с 37 точки, „Монтана“ с 33 и „Черно море“ с 30.

 

На дъното

 

При подобно класиране „Лудогорец“, който завоюва пета поредна шампионска титла, ще се озове в другата крайност, а именно на последното място. В настоящия формат на първенството то праща тима на бараж с „Поморие“ - втория от „Б“ група. В Разград залагат предимно на чужденци, а показателно за това са головете, вкарани от българи. Общо 5, като един от тях е автогол. Четирите попадения са дело на Александър Василев, Венцислав Керчев (2) и Георги Терзиев.

 

В-к "Труд"

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки