Утре започва миниевропейското на стадион "Васил Левски"

Над 250 ученици ще участват в традиционния турнир

Утре започва миниевропейското на стадион "Васил Левски"
На 1 и 2 юни ще се проведе трето поредно миниевропейско първенство по футбол. Училищният турнир, който е организиран от Българският футболен съюз и Столична община ще се проведе със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Министерство на външните работи и Национална спортна база, а вестник „24 часа“ е съорганизатор на събитието. Състезанието е посветено на Деня на дететото и  Евро 2016 във Франция, което стартира на 10 юни. Всеки от 24-те училищни отбори, ще представя тим, който участва на Европейското първенство във Франция, припомня официалният сайт на БФС.
 
Третокласници и четвъртокласници от столицата ще покажат своите футболни умения в турнира, а форматът ще бъде като този на ЕВРО 2016. Регламентът на турнира включва групова фаза, елиминационна фаза и финал. 
 
Паралелно с Мини европейското първенство по футбол ще се проведе и Фестивал за момичета  I – IV клас по Програмата „Live your goals” към ФИФА, включващ забавни игри и открити тренировки.

За децата са предвидени много награди и изненади.

Откриването на турнира  ще се състои на 1 юни в 11:30 часа на стадион „Васил Левски“. Официални гости на събитието ще бъдат Министърът на младежта и спорта – г-н Красен Кралев; Заместник – изпълнителният директор на БФС – г-н Павел Колев; г-н Румен Вълков – член на изпълнителния комитет и президен на аматьорската футболна лига, представители на Столична община и посолства или представителства на държавите, участнички в Евро’2016.

Турнирът и Фестивалът са част от План за дейности по „Програма Grassroots” на БФС и Столична община за територията на град София и се реализира в подкрепа на Програма “София – Европйска столица на спорта 2018 г.”.

Надправарата e част и от кампанията на Българския футболен съюз за развитието на детския, девически и юношески футбол -  „Хайде да ритаме!“, чийто старт бе даден на 27 май с демонстративен мач между футболисти от "А" националния отбор на България и деца със специални нужди от ФК "Конкордия". 
 



 
На тържествената церемония по награждаване и закриване на турнира на 2 юни от 17:00 часа ще присъства Кметът на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова, представители на Министерство на външните работи, Министерство на младежта и спорта, Българския футболен съюз и представители на посолства или представителства на държавите, участнички в Евро’2016.
 
Пълен жребий за Grassroots Mини ЕВРО 2016http://bfunion.bg/uploads/MINI_UERO_2016.pdf


Програма на турнира: http://bfunion.bg/uploads/mini-euro-programa.pdf 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки