Альоша Димитров ще бъде подпомогнат със средствата от юношески благотворителен турнир

8 отбора ще участват в подкрепа на треньора от школата на ЦСКА

Альоша Димитров ще бъде подпомогнат със средствата от юношески благотворителен турнир

В събота на стадиона в кв. Бенковски започва благотворителен турнир, организиран в подкрепа на бившия футболист и дългогодишен треньор в школата на ЦСКА Альоша Димитров, каза на пресконференция в Пресклуб „България” Атанас Стоилов, треньор на ФК „Искър”, един от инициаторите и организаторите на турнира.

 
Ще участват осем юношески отбора, разделени в две групи по четири:
 
Група А-ФК „Искър” /Герман/, ПФК „Септември”, ФК „Витоша” и ФК „БМ Спорт”
 
Група Б – ФК „Бенковски”, ПФК ЦСКА, ФК „Атлетик” 11, ФК „Отбор приятели”
 
Срещите ще се играят в два уикенда. На 4 юни  от 9.00 ч е откриването на турнира с демонстративен мач между ФК „Искър” и ФК „Бенковски”, а от 10.00 ч започват първите срещи в групите, на 5 юни са вторите, а на 11 юни- третите. На 12 юни са полуфиналите и финала, който започва в 13.00 ч. Всички срещи ще се играят в две полувремена по 25 минути. Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Альоша Димитров за подпомагане на неговото лечение.
 
„Целта на този турнир е да се даде повече гласност на сериозния здравословен проблем на Альоша Димитров, който от година се бори с рака. Надяваме се  да откликнат повече хора, за  да се съберат повече средства. Има и други инициативи, които се организират в негова подкрепа, което ни радва. Вчера се проведе Мач на приятелството, организиран  от Българската лига по футзал. Един срещу друг, но в същото време и заедно в подкрепа на Альоша, се изправиха ветераните на ЦСКА и на Витоша (Бистрица), като двата тима бяха подсилени  от треньори от ДЮШ на Славия, приятели на Димитров и негови съотборници и възпитаници”, уточни пред репортерите Атанас Стоилов.
 
Альоша Димитров е роден на 24 ноември 1951 г. В кариерата си е играл за „Родопа“ (Смолян), „Локомотив” (Пд), „Академик“ (София), ЦСКА и „Спартак“ (Плевен). В продължение на дълги години работи в детско-юношеските школи на „Левски“ и ЦСКА. Бил е още старши треньор на „Септември“ (Сф), както и селекционер на юношеския национален отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки