Николай Дончев: Ганчев е единствената адекватна алтернатива за бъдещето на ЦСКА

"Учудва ме размотаването на БФС, преструктурирането на Литекс в ЦСКА е напълно законно"

Николай Дончев: Ганчев е единствената адекватна алтернатива за бъдещето на ЦСКА

Бившият администрати­вен директор на ЦСКА (през сезон 2002/03 г.) Николай Дончев сподели пред "Тема Спорт" мнението си, че Гриша Ганчев е единствената опция за светлото бъдеще на клуба.

"Гриша Ганчев е единстве­ната сериозна и адекватна ал­тернатива за бъдещето на ЦСКА и това мое мнение се споделя от стотици хиляди цесекари. Сега донякъде ме учудва размотаването на БФС. Крайно време е да бъде издаден напълно редовен ли­ценз за новото дружество в А група. Многократно бе обяс­нено, че тази процедура по преструктуриране на Литекс в ЦСКА е абсолютно законна, така че не виждам смисъл от още забавяне. Процесите през целия сезон бяха закономерни, но напълно очаквах активизи­рането на т. нар. оздравители, които в крайна сметка си гонят своите интереси. Все­ки може да го прави, но някои хора смятат, че могат да по­стигнат своите цели през ЦСКА. Ние, цесекарите, обаче не го искаме и няма да го допу­снем", каза Дончев.

"Гриша Ганчев ни върна оп­тимизма и надеждата в ЦСКА. Това стана с труд и инвести­ции. ЦСКА една година се ръко­води напълно професионално. Толкова мащабни дейности по "Армията" и Панчарево, кои­то също са сериозен разход, не е имало от дълги години. Така че най-логичното нещо е Ганчев да продължи да ръково­ди ЦСКА. От другата страна виждаме единствено деклара­ции и някакви кодове и сигнали за разединение. Ние не желаем това и в никакъв случай не би­ва да се допуска разцепление в червената общност. Нека не се отдаваме на тази груба ма­нипулация на силите, които искат да разединят цесекарите. Това с преструктуриране­то не се харесва на някои хора и ще се преекспонира от зави­симите медии. Но всяко чудо е за три дни и след първите три победи всичко ще при­ключи. Въпросът е да оцеле­ем! А и историята ще се на­следи, юристите са намерили начин за това. Така че любов­та ни към ЦСКА не умира с ня­какъв си БУЛСТАТ. ПФК ЦСКА АД няма нищо общо с ЦСКА Септемврийско знаме, който е посичал Аякс. Ние не сме се влюбили в ПФК ЦСКА АД, а просто в ЦСКА. Всичко е ясно като бял ден", добави Николай Дончев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки