Павел Колев: Не ми се вярва треньорът да бъде сменен след едно приятелско турне (ВИДЕО)

Не очаквам УЕФА да спре ЦСКА за А група, каза още зам.-изпълнителният директор на БФС

Павел Колев: Не ми се вярва треньорът да бъде сменен след едно приятелско турне (ВИДЕО)
Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев не очаква, че селекционерът на Ивайло Петев ще бъде уволнен след турнира „Кирин Къп”, в който националите записаха две загуби, съответно от Япония с 2:7 и от Дания с 0:4.
 
„Как да коментирам представянето на националния тим в Япония? Трагично. Тези мачове, които изиграха играчите на Ивайло Петев, бяха излишни в главите на футболистите предимно. Психологията на родния футболист не е свързана с тази доза професионализъм, която изисква да се мобилизираш за такива мачове. Със сигурност условията са били тежки заради часовата разлика. Всеки знае, че след толкова дълъг път е нужно време да се възстановиш, за да играеш на високо ниво. Но това не е оправдание. Аз лично смятам, че разликата в класите на нашия тим и селекциите на Япония и Дания не е толкова голяма. Става дума за професионално отношение, концентрация, воля, мобилизация. Компоненти, които при нас липсваха. Едно подценяване и липса на ментална подготовка води до такива резултати”, каза Колев.
 
„Аз не съм член на Изпълкома, но според мен по-добри играчи от тези няма да намерим като класа. Това са само приятелски мачове. На никой не му е приятно да завършват така. Има два месеца до началото на световните квалификации. Нека да видим как ще се представи отборът. Аз не очаквам някакви резки промени. Не ми се вярва треньорът да бъде сменен след едно приятелско турне“, продължи директорът.
 

 
Колев коментира, че не очаква УЕФА да възпрепятства участието на новоучреденото дружество ЦСКА в А група. Той коментира и съдбата на дружеството, за което тече производство по несъстоятелност, като обясни, че то е подало документи за участие в Б група, но за да получи лиценз, трябва да отстрани известни проблеми. До края на месеца ще стане ясно дали ПФК ЦСКА АД ще играе в „Б” група.
 
„Не очаквам да има решение на УЕФА, което да спре участието на ЦСКА в А група. Преди решение на УЕФА трябва да има такова от лицензионната комисия, която в момента разглежда документите. Литекс бе допуснат до участие в Б група. Сега с това преименуване, очаквам в най-скоро време решение на Лицензионната комисия дали всичко е наред и този новосформиран клуб може да участва в първа лига. Нямам индикации от УЕФА. Те няма как да вземат решение, защото още нямат документите. Тепърва ще им пращаме такива“, коментира Колев.
 
„ПФК ЦСКА АД е дружество, което спечели по спортен път право участие в Б група. Те са подали документи за лиценз за Б група. Някакви допълнителни документи те не трябва да подават. Има обаче доста критерии, които те не покриват за участие в Б група. От тази гледна точка, имат време до края на месеца, в което да изчистят тези недостатъци. Основните от тях са ясно – задължения към НАП и други задължения. Има и други критерии – човешки ресурс в клуба, футболисти, треньори, школа. БФС оказва съдействие. Комуникираме с Дора Милева – тя не пропусна нито една среща. Говорихме и как да постъпят пари в по сметката на ЦСКА от продажбата на Александър Тонев – става дума за 23 хиляди паунда. Няма проблем между БФС и ЦСКА. Има проблем в клуба, но той е стар и доста обсъждан“, завърши Павел Колев.

    

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки