Сензациите в пресата: Хубчев фаворит за поста на Петев

И още: "Новият ЦСКА спешно мисли за емблема"

Сензациите в пресата: Хубчев фаворит за поста на Петев

Сензациите в българските спортни издания от днес, петък, 10-и юни 2016 година:

 

"Труд": Хубчев фаворит за поста на Петев

 

Петър Хубчев е фаворит за нов селекционер на България. Столът на настоящия треньор на „трикольорите“ - Ивайло Петев се разклати сериозно след звучната издънка на турнира „Кирин Къп“. В Япония „лъвовете“ бяха укротени и приспани след 2:7 от домакините и 0:4 от Дания в мача за 3-то място.

 

Слабите резултати, скандали в лагера и най-вече незадоволителната игра са принудили шефовете в БФС да търсят заместник на бившия треньор на „Лудогорец“ и АЕЛ преди старта на световните квалификации през септември. Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов сериозно обмисля възможността именно Хубчев да поеме тима. Доскорошният треньор на „Берое“ се слави като човек, който държи на дисциплината, каквато в момента явно липсва в представителния тим.

 

Във футболната централа са наясно с конфликта на Петев с националите Георги Миланов и Венцислав Христов, за който се твърди че е влязъл в „черния списък“ на селекционера. И подобно на Андрей Гълъбинов също няма да бъде викан вбъдеще, ако въпреки гафовете, Петев успее да запази поста си.

 

"Меридиан мач": Спешно мислят за емблема

 

Преструктурираният Литекс, който се премести в София и се регистрира на „Драган Цанков" трябва спешно да помисли за нова емблема, са му препоръчали от БФС. Причината е, че кандидатът за лиценз в новата Първа лига е длъжен в най-кратки срокове да представи клубна емблема и символи, за да получи право да играе в елита.

 

Това е най-неприятният развой за кликата около Гриша Ганчев, която се надяваше да яхне наготово емблемата на автентичния ЦСКА. Истинското дружество обаче няма да фалира поне до края на месеца, а вероятно и много след това, което обрича самозванците не само да си търсят стадион, но и да представят емблема. Интересно е да се види дали тя ще копира настоящата, като е сигурно, че трите звезди ще изчезнат завинаги.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки