Блатер призна за дирижирани жребии

Преди тегленето, топките се поставяли в хладилник

Блатер призна за дирижирани жребии

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер призна за манипулиране на жребия в турнири под егидата на УЕФА. Според швейцарецът определянето на съперниците е ставало с топли и студени топки.

 

В признанието си Блатер говори за периода, в който той вече не е бил начело на ФИФА. Той твърди, че жребият за Световното първенство през 2014 не е бил манипулиран, въпреки сериозните обвинения срещу него. Блатер категорично отрича по време на 18- годишното му управление да е имало дирижиране на жребия и водене по нечии интереси.

 

"Поставят се част от топките за жребия в хладилник. При изваждането им ясно може да се определи температурата на студените и топли топки и да се използват по предназначение. Ние във ФИФА никога не сме пипали топките при жребиите. Но на европейско ниво съм присъствал на жребии, когато това е правено. Жребият за Мондиал 2014 бе напълно чист, до последния детайл. Никога не съм докосвал топките, защото това е работа на други хора. Разбира се, че те могат да бъдат сигнализирани чрез предварително загряване или изстудяване. Това е технически възможно. Никога обаче не се е случвало във ФИФА", разкри Блатер пред La Nacion.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки