Подолски защити Льов: Всеки си пипа топките (ВИДЕО)

Смятам, че 80 процента от вас, а и аз също, понякога си пипаме топките, каза немският нападател

Подолски защити Льов: Всеки си пипа топките (ВИДЕО)

Лукас Подолски отдавна си е спечелил славата на “министър на веселието” в бундестима. Симпатичният нападател отново се погрижи за доброто настроение около тима, като доведе до дълго кантящ смях журналистите на пресконференцията преди втория мач на европейското първенство. В четвъртък световният шампион среща Полша.

В първия си мач Германия победи с 2:0 Украйна. Мачът ще се помни и заради разпространен в интернет видеоклип, на който се вижда как селекционерът Йоахим Льов си бърка в гащите, а веднага след това със същата ръка прикрива устните си при разговор с помощник-треньора Томас Шнайдер.

Подолски реши да защити Льов на пресконференцията, казвайки нещата право куме в о̀чи.

“Смятам, че 80 процента от вас, а и аз също, понякога си пипаме топките. Тъй че не виждам какво толкова нередно е станало. Даже всеки в някакъв момент го прави”, каза на журналистите нападателят на турския гранд “Галатасарай”, когато бе зачекната темата.

Това, естествено, доведе до масов звучен смях в залата. И докато Полди наблюдаваше аудиторията с лукава усмивка, а седящият до него Жером Боатенг трябваше с усилия да спира кикота си, пресаташето на Германския футболен съюз Йенс Гритнер се опита да успокои обстановката с думите: Мисля, че така всичко по темата беше казано.

Подолски обаче получи още един шанс да демонстрира шеговитото си настроение. Той бе запитан дали вече е получил покана за сватбата на Бастиан Швайнщайгер със сръбската звезда в тениса Ана Иванович. Полди и Швайни са в най-близки приятелски отношения. Двамата заедно дебютираха за националния отбор преди 12 г. и оттогава са неизменно заедно в него. Бяха съотборници в един момент и в “Байерн”.

“Въобще не съм разбрал, че той ще се жени. Ако ме покани, разбира се, ще отида. Ако не, ще се помотая някъде в Кьолн”, обяви с уж сериозна физиономия Лукас.

Полди явно бе в добра словесна форма. Може би скоро Льов ще го пусна на терена, за да се погрижи и там за доброто настроение, бе коментарът в тона на футболиста, който “Билд” направи за изявите му на пресконференцията.

В същото време стана ясно, че Матс Хумелс вече е напълно възстановен от травмата си и най-вероятно ще се върне сред титулярите в защитата на Германия вместо вкаралия на Украйна Шкодран Мустафи. 

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки