Сензациите в пресата: Волейболистите печелят при изваждане на Русия от игрите

Кобрата се бие на "Васил Левски" тази есен

Сензациите в пресата: Волейболистите печелят при изваждане на Русия от игрите

Ето някои от заглавията в родната спортна преса днес, 21 юни, 2016 година:

24 часа: Волейболистите печеливши при изваждане на Русия от игрите
Всички руски състезатели може да бъдат спрени от участие на олимпийските игри в Рио това лято. Санкцията вече засегна лекоатлетите заради огромния допинг скандал с манипулирани проби. Покрай последните разкрития обаче е напълно възможно да бъдат спрени и представителите на всички други спортове. Вече се чуха призиви на много високо ниво обаче руснаците да бъдат извадени от игрите заради тяхната лаборатория, която се оказа, че е манипулирала проби още на олимпиадата в Сочи. Въпреки че тоталната забрана изглежда прекалено крайна, от щаба на руския национален отбор по волейбол например вече я коментират. Всъщност темата за дисквалификацията на „сборная" започна още през зимата, когато един от основните волейболисти на тима Александър Маркин бе уличен в употреба на мелдоний. Положителната проба бе дадена по време на олимпийската квалификация в Берлин, където възпитаниците на Владимир Алекно спечелиха квотата. Впоследствие обаче от WADА промениха правилата за допустимото съдържание на препарата и Маркин не само че бе оправдан, а в неделя игра срещу нашите национали на турнира от Световната лига в Калининград, където домакините спечелиха с 3:1.

Колкото и фантастично да звучи, евентуално изваждане на Русия от игрите може да се окаже шанс за България. Според правилника при подобна ситуация мястото на дисквалифицирания тим се заема от отбор, който е най-високо в ранкинга на Европа. България е трета в класацията на Европейската конфедерация, като пред нея са само Италия и лидерът Русия. Италия обаче се класира за олимпиадата през Световната купа. В ранглистата на Международната федерация нашите национали са 7-и, но от европейските отбори пред тях са само Полша, Италия и Русия. Полша също се класира от последната континентална квалификация.

7 дни спорт: Кобрата се бие на "Васил Левски" тази есен
Дълго чаканият мач на Кубрат Пулев на българска земя ще се състои тази есен! Кобрата ще се бие на стадион "Васил Левски", а най-вероятният му съперник е скандалният поляк Мариуш Вах, арестуван за притежание на наркотици през 2014 година. Новината съобщи мениджърската агенция на Кобрата "Зауералнд". Битката ще бъде защита на европейската титла. При победа Кубрат ще стане официален претендент за световната титла на IBFи ще излезе на ринга срещу британеца Антъни Джошуа. Вах и Пулев се познават много добре. 202-сантиметровият поляк помагаше на Кобрата при подготовката му за мача с Владимир Кличко през 2014 година. В своята кариера Вах има 32 победи (17 с нокаут) и 2 загуби. Все още обаче предстоят преговори за определянето на точното място на двубоя. Обсъжда се вариант и за "Арена Армеец". Не са договорени и възнагражденията на боксьорите, както и точната дата на двубоя.
Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки