Сензациите в пресата: Петев бяга в Хърватска

Неделев остава в Ботев още година, Люпко иска Милованович в Левски

Сензациите в пресата: Петев бяга в Хърватска

Сензациите в родната спортна преса на 22 юни, сряда, 2016 година:

Меридиан мач: Петев може да избяга в Хърватска

Ивайло Петев може да зареже националния отбор, за да води хърватския шам­пион Динамо Загреб, твърди мес­тният вестник „Спортске новости". Според журна­листа от изданието Даворин Оливари Кмета, който в мо­мента е във Фран­ция за Евро 2016, е дал принципното си съгласие да води хегемона в местния футбол.

Освен от Динамо, Петев е имал оферта и от отбор от ОАЕ, но предпочита предложението на „модрите”. Това е третият път в последните години, в който от „Максимир” се опитват да вземат Петев. Динамо остана вчера без треньор, след като заемащият поста Зоран Мамич прие офертата  на саудитския Ал Насър.

Според „Спортске новости” обаче Петев се явява резервен вариант за поста, като с предимство е клубната легенда Златко Кранчар. Сред спряганите имена са Ненад Белица, Желко Копич и Самир Топлак.

Меридиан мач: Ботев задържа Неделев за още година

Националът на Бо­тев (Пд) Тодор Неделев ще играе още една година при „жълто-черните", научи „Меридиан Мач". От 18 юни хал­фът започна подго­товка с клуба си Майнц, но шефовете са уведомили игра­ча, че той отново ще бъде преотстъпен. Първата опция за Неделев е бил швейцарският Цюрих, но той е отказал.

Така Неделев ще играе още една година ка­то преотстъпен в Бо­тев. Очаква се в близките дни мениджърът Лъчезар Та­нев или тийм мени­джърът на „канарче­тата" Асен Караславов да пътуват до Германия, за да ре­шат казуса. Неделев ще продължи подго­товката си с Майнц 05, като най-рано той ще се присъедини към пловдивчани след десетина дни.

24 часа: Люпко Петрович иска Нешко Милованович в Левски

Треньорът на Левски Люпко Петрович има желание да вземе в щаба си бившия нападател на “сините” Нешко Милованович. Бившият сръбски нападател, който игра на “Герена” през 2000 и 2001 г., преди три години дори изяви желание някой ден да стане старши треньор на Левски или на Локо (Пд), след като завърши обучението си.

А докато учеше за “Про” лиценз в Сараево, през 2014 г. Нешко дойде да вземе участие в тренировка на “Герена”, за да си помогне в обучението.

Милованович дойде в Левски от Беласица, след като вкара 2 гола на ЦСКА. След това изигра 24 мача за “сините” и отбеляза общо 2 гола. После отиде в Локо (Пд) и бе решаваща фигура за историческата титла на “смърфовете” през 2004 година.

В момента Милованович е на 41 г. В началото на 2016-а той дори бе гласен за старши треньор на Беласица, но играещите във “В” група петричани нямаше как да изпълнят финансовите условия на сърбина.

Меридиан мач: Янев прати петима играчи към дубъла

Треньорът на коригирания Литекс, който се опитва да се премени в червено и да иг­рае на „Армията" Христо Янев прати четири­ма млади футболисти към дубъла на отбора, за който се надяват, че ще играе във Втора лига. Това са вратарят Слави Петров, голе­мите надежди Павел Головодов, Марио Йор­данов, Айкут Рамадан, както и защитникът Васил Попов. Те са юноши на ЦСКА, като през последния сезон получиха шансове в някои от мачовете във „В" група, но треньор­ският щаб е преценил, че те трябва да нат­рупат повече опит, за да играят в първия от­бор.

Към дублиращия тим се очаква да бъдат прехвърлени и двама млади футболисти на Литекс - вратарят Петър Петров и нападате­лят Тонислав Йорданов. Известно е, че тре­ньор на втория тим трябва да бъде Стамен Белчев, който също бе доведен от Ловеч. 

Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Димитров: Този отбор има големи възможности

Победата е плод на много работа, обяви селекционерът на младежите

Героят в Полша: Не сме далеч

Марин Петков си пожела участие на Евро 2025

Илия Груев е с контузия в глезена, утре минава прегледи

Халфът на Лийдс е с травма след мача с Азербайджан

Светослав Вуцов: Трябва да сме по-уверени в качествата си

Вратарят смята, че с натрупването на умората е спаднала и концентрацията у целия отбор

Алекс Петков: Изпуснахме победата, защото не издържахме

„Не знам дали умората е причина и дали тя е изиграла чак толкова голяма роля“

Антов: Всеки от нас даде всичко от себе си

„Не успяхме да удържим успеха в края“

Филип Кръстев: Равенството е закономерно

„Всеки един от нас трябва да се развива и да става по-добър в клубния си тим“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки