Франция екстрадира шефа на руските фенове

Входната виза на Шпригин е анулирана и на него му е забранено да влиза на територията на Франция

Франция екстрадира шефа на руските фенове

Шефът на Общоруското обединение на футболните фенове Александър Шпригин е бил екстрадиран от Франиця тази нощ, съобщава министерството на външните работи на Руската федерация.

"Шпригин е екстрадиран от Франция. Самолетът, на чийто борд се намира, е излетял от Летище "Шарл де Гол-Руаси" малко след полунощ с полет за Москва, пише още в съобщението.

По-рано вчера министерството съобщи, че входната виза на Шпригин е анулирана и на него му е забранено да влиза на територията на Франция. Агенция Франс Прес съобщава, че след първото му извеждане от страната той е влязъл втори път, но през Барселона, като е успял да заблуди испанските власти, въпреки че е бил въведен в базата данни на шенгенското гранично пространство като човек, който не може да влиза заради вина в организирането на безредици.

Но на 21 юни Министерството на външните работи на Франция публикува изявление, в което се твърди, че входната виза на Шщпригин е е била издадена от тях, а от друга държава-членка на Шенгенското споразумение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки