Левски води с 1:0 на Септември (София) на почивката

Венци Христов вкара дузпа, Пехливанов изпорти такава, Хеан Деса направи шокиращ пропуск

Левски води с 1:0 на Септември (София) на почивката
Левски води с 1:0 срещу Септември (София) на почивката на първата контрола на „сините” от лятната подготовка. Единствения гол до момента в Правец отбеляза нападателят Венцислав Христов от дузпа, а Даниел Пехливанов от Септември изпорти 11-метров наказателен удар.
 
Две от новите попълнения на Левски Хеан Деса и Димитър Пиргов са сред титулярите, докато подписалият днес Антонио Аниете засега е по екип, но едва ще вземе участие.
 
Съперникът на Левски – Септември (София) – ще играе през новия сезон във Б група на мястото на Пирин (Разлог), след като двата клуба се обединиха. Старши треньор на отбора е Николай Митов. Двата клуба са собственост на Румен Чандъров, който е акционер и в Ботев (Пловдив).
 
В 7-ата минута след многоходова атака с бързи и технични пасове Веселин Минев беше фаулиран в наказателното поле с влизане отзад. Нападателят Венцислав Христов изпълни дузпата и откри резултата.
 
В 23-ата минута Септември също получи право на дузпа за игра с ръка на Сърджан Лукин в наказателното поле на Левски. Даниел Пехливанов обаче изрита топката над вратата и резултатът 0:1 се запази.
 
Венци Христов можеше да удвои аванса на Левски от ново статично положение. Нападателят завъртя от свободен удар, но топката срещна гредата и тупна на голлинията в 36-ата минута.

В добавеното време Христов подаде на Хеан Деса на празна врата, но перуанецът прати в аут.
 
Стартовите 11 на Левски за контролата със Септември (София):
 

Боян Йоргачевич, Александър Александров, Сашо Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Хеан Деса, Божидар Краев, Франсис Нар, Венцислав Христов 


Клубният канал на "сините" излъчва пряко мача

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки