Левски започна контролите с волева победа, Адениджи се отпуши (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хеан Деса и Илия Димитров с непростими пропуски срещу Септември (София), който наследява Пирин (Разлог)

Левски започна контролите с волева победа, Адениджи се отпуши (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски победи 3:1 Септември (София) в първата контрола на „сините” от лятната подготовка. Венцислав Христов откри в началото от дузпа преди Даниел Пехливанов да изпорти 11-метров наказателен удар за тима, който наследява Пирин (Разлог) във втория ешелон. Септември все пак изравни чрез Тончев в началото на второто полувреме, но младата надежда Станислав Иванов върна аванса на „сините”, а крайното 3:1 оформи Бабатунде Адениджи в края за кеф на феновете по трибуните в Правец.
 
Две от новите попълнения на Левски Хеан Деса и Димитър Пиргов бяха сред титулярите, като първият игра болен и направи голям пропуск в края на първата част. Подписалият днес Антонио Аниете бе по екип, но не взе участие.

 
Съперникът на Левски – Септември (София) – ще играе през новия сезон във Б група на мястото на Пирин (Разлог), след като двата клуба се обединиха. Старши треньор на отбора е Николай Митов. Двата клуба са собственост на Румен Чандъров, който е акционер и в Ботев (Пловдив).

 
В 7-ата минута след многоходова атака с бързи и технични пасове Веселин Минев беше фаулиран в наказателното поле с влизане отзад. Нападателят Венцислав Христов изпълни дузпата и откри резултата.
 
В 23-ата минута Септември също получи право на дузпа за игра с ръка на Сърджан Лукин в наказателното поле на Левски. Даниел Пехливанов обаче изрита топката над вратата и резултатът 0:1 се запази.

 
Венци Христов можеше да удвои аванса на Левски от ново статично положение. Нападателят завъртя от свободен удар, но топката срещна гредата и тупна на голлинията в 36-ата минута.

В добавеното време Христов подаде на Хеан Деса на празна врата, но перуанецът прати в аут.

 
Резервата Станислав Иванов се отличи с чудесно отиграване в 48-ата минута, когато проби в наказателното поле, направи финт и стреля хубаво в далечния горен ъгъл, но вратарят на Септември изби виртуозно.
 
Септември стигна до изравнителен гол в 57-ата минута, когато Манолов изведе в коридор Петър Тончев, който с плътен удар от наказателното поле в далечния ъгъл направи 1:1.

 
Нахъсаният Станислав Иванов, вкарал гол в юбилейния мач срещу Лацио, върна аванса на Левски в 65-ата минута, когато бе изведен отляво в наказателното поле и с нисък удар под плонжа на вратаря се разписа за 2:1.
 
Газиев затрудни резервния вратар на Левски Чворович в 70-ата минута от свободен удар, като завъртя добре над стената, но сърбинът реагира навреме.

 
Две минути преди края Бабатунде Адениджи отбеляза третия си гол със синия екип, като и трите му попадения са в контроли. Нигериецът беше изведен сам срещу вратаря, излъга го технично и пусна в опразнената врата за крайното 3:1.


 
Илия Димитров направи непростим пропуск в добавеното време на проверката.

 
Левски – Септември (София) 3:1
1:0 Христов (8’ дузпа)
                Пропусната дузпа – Пехливанов (23’)
1:1 Тончев (57’)
2:1 Ст. Иванов (65’)
3:1 Адениджи (88’)
 
Левски първо полувреме: Боян Йоргачевич, Александър Александров, Сашо Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Хеан Деса, Божидар Краев, Франсис Нар, Венцислав Христов
 
Левски второ полувреме: Чворович, Сашо Александров (остава), Пиргов (остава), Лукин (62-Орачев), Минев (остава), Де Ноойер, Ивайло Найденов, Георги Янев (46-76-Алекс Боримиров), Станислав Иванов, Бабатунде Адениджи, Илия Димитров
 
Жълти картони: Адениджи (Левски)
Рефер: Николай Йорданов (София)
 
Контролите на Левски през лятото:
24 юни - Септември (София) в Правец – 3:1
29 юни - Дунав (Русе) в Правец
3   юли - Радник (Сурдулица) в Сърбия
7   юли - Черно море в Правец

9   юли - Несебър в Правец 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки