Гаджев за Левски и ЦСКА: Не може едни да могат, а други - не, и да търсят различни начини (ВИДЕО)

„Трудно ми е да кажа дали ЦСКА трябва да играе в „А” група, защото не съм завършил право”

Гаджев за Левски и ЦСКА: Не може едни да могат, а други - не, и да търсят различни начини (ВИДЕО)

Владимир Гаджев участва в демонстративен мач със свои бивши съотборници в Левски, а след него коментира каква е ситуацията около новия му клуб Ковънтри и как се чувства два месеца след трансфера си в английския тим.

„Като се върна ще разбера дали всичко е наред. Изкарах 5 седмици, в които се готвих по-скоро ментално и физически. Даде ми се малка възможност да играя. Наистина не бях готов да играя постоянно, но се надявам от следващия сезон да имам повече възможности за изява”, заяви Гаджев, цитиран от Канал 3, а после бе помолен за мнение относно гласуваното от британците напускане на Европейския съюз.

"Нека да видим окончателно какво ще се случи. Надявам се Великобритания да преосмислят референдума. Ще е неприятно, ако наистина се стигне до това положение, но то няма да е в близко бъдеще, а аз имам договор за още една година и не мисля, че ще бъда засегнат по някакъв начин”, допълни халфът, който бе запитан дали следи случващото се в бившия му клуб Левски.

"Разбира се, че следя ситуацията. Пожелавам им успех, да се подготвят максимално добре и да дават всичко от себе си, както го правиха през миналия сезон. Ще видим докъде ще стигне отборът, ще им стискам палци срещу Марибор. Това наистина е един труден съперник, но е по-добре да играеш срещу по-силни отбори, защото те играят футбол. Левски също ще прави това, а който е по-добър, ще продължи. Надявам се, с повечко късмет, Левски да продължи напред, но наистина Марибор е сериозен отбор.”



„В Левски трябва да се дава шанс на младите, но и те трябва да си заслужат мястото в отбора, защото са малко хората на този свят, получили нещо даром. Затова трябва да се потрудят и да си го заслужат. Иначе в Левски, а и не само, като цяло в България, има доста качествени млади футболисти, на който им трябва повече работа. Разбира се, трябва да получават и повече шансове, надявам се в Левски да получават такъв.”

За новия формат на първенството:

"Нямам представа точно какъв ще е. Надявам се да е успешен, но все още нямам представа, нека първо да видим кои отбори ще вземат участие в първенството. Дано се окаже удачен. Надявам се да се спре с компромисите, крайно време е вече да се действа с твърда ръка и дано се случи нещо позитивно в нашия футбол.”



Трябва ли ЦСКА да бъде в новата „А” група?

„Много е трудно аз да кажа, тъй като не съм завършил право. Нямам представа какви са точно процесите там, така че би било некоректно да коментирам каквото и да е.”

И все пак, трябва ли да се направи компромис в името на това да има силно първенство?

„Според мен не трябва да се прави компромис, това е моето мнение, защото единият компромис води до много други. Ако се направи за един отбор, то трябва неминуемо да се прави и за другите. За Левски няма как да се прави такъв, защото хората, ангажирани с отбора, си свършиха перфектно работата и спасиха реално клуба. Затова не може едни да могат, а други не и да търсят други начини. Но, както вече казах, каквото и да коментирам, ще е некоректно. Има си съд, има си и хора, които се занимават с тази ситуация. Нека това, което е законно, да се случи.”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки