Много нови фигури, но същият неясен Левски

На „Герена" шефове и треньор са в заварено положение и винаги имат готово оправдание - Лудогорец

Много нови фигури, но същият неясен Левски

В Левски пак не  стана такава, каквато я мислеха. Преди няколко месеца анонсите от "Герена" бяха такива, че през лятото трябваше да се вземат най-много двама защитници и още един качествен играч, който да прави разлика, и вече да се започва същинското надграждане. Тоест - стига вече с големите селекции, основата я има, идеите също са налице, парите не са като в Разград, но пътят е начертан. В края на месец юни от всичко това няма и помен.

 

Въпреки че някои специалисти с недомлъвки обявиха, че Георги Иванов оставя добро наследство, оказва се, че това изобщо не е така. Първо, Гонзо направи мечешка услуга на сините. Назначаваш треньор и след 3 дни напускаш, това съвсем не е добросъвестна проява. Някак си не е редно, щом си имал идея да си биеш камшика, да оставиш твоят треньорски избор да си блъска главата с ново спортно-техническо ръководство. Което пък от своя страна се настани на столовете си с прясно назначен наставник, който може изобщо да не им е по вкуса

 

Но сега поне за пред хората двете страни ще трябва да се търпят до първия повод за раздяла. Сега както тандемът Станислав Ангелов - Андрей Желязков, така и Люпко Петрович по принуда трябва да уеднаквят критериите си за работа, като всичко трябва да е съобразено и с новия, макар и временен председател на Управителния съвет Ники Илиев.

 

Само да вметнем, че ново-привлеченият защитник Димитър Пиргов нямаше да облече синия екип, ако Гонзо бе останал на "Герена", въпреки че идеята е на Петрович. Георги Иванов имаше друга идея за този пост, от по-високо ниво и като качества, и като заплата.

 

Останалите попълнения на сините са от заварения списък. Без да изпадаме в подробности кой от новите е препоръчан от Стойчо Стоев и одобрен от Георги Иванов или обратното, но е факт, че Люпко Петрович има думата като последна санкция относно привличането им. Сърбинът е достатъчно авторитетно име, за да допусне някой да му стоварва играчи от категорията на Аденижи Бабатунде. А и този някой се оттегли от УС на Левски и отново подчерта, че вече няма да се занимава със спортно-техническата част. Дали някой ще повярва на Иво Тонев, е друг въпрос. Петрович малко или много се доверява на така наречените скаути и както вече вметна, досега не му се е налагало да прави селекция по телевизията. Но ето, че му се случи.

 

Лятната селекция на сините не е съвсем като последните такива кампании, но приликите са големи и що се отнася до бройката на привлечените и до средствата, които се изразходват, и по провлачените преговори. Към този момент имаме вратар (Чворович), защитник (Пиргов), халф (Зубир, още необявен официално), крило (Деса) и човек зад нападателя (Аниете), а анонсите са за поне още двама защитници, нападател и каквото още се появи на пазара като изгодна сделка с отлично съотношение между качества и цена. Както и да го погледнем, Левски отново привлича половин отбор юнаци. Обаче е ясно, че на въпросите от рода "Ама защо пак така?" има готови отговори, че няма как да бъдат изпълнени исканията на новия треньор, че няма как да се върви против стратегията на новото спортно-техническо ръководство и изобщо пак се тегли чертата и пак няма да поглеждаме назад. Този път за последно правим нещо подобно и спираме с текучеството на кадри. Това го чуваме по време на всяка пауза, без изключения.

 

Въпросът обаче е дали наистина е възможно това да се случи и доколко всичко ще зависи от резултатите. Ако се вторачим в близките цели -отстраняване на Марибор, то не можем да наречем хората от "Герена" оптимисти. На този етап реалистите са повече, защото Левски няма боеспособен отбор, а словенците в последните години са с доста по-добри показатели в Европа. Една седмица след реванша с Марибор стартира и първенството на ППЛ (новото име на А група) и ако сините изтеглят тежка програма, то няма да е никак чудно, ако се стигне до ново разискване на треньорския въпрос. Засега Люпко Петрович се държи като умерен оптимист. 

 

Станислав Ангелов и особено Андрей Желязков призовават за търпение, докато се наложи новият спортно-технически модел, а публиката вече е толкова претръпнала, че е готова на още и още компромиси.

 

А и да не забравяме, че интересното предстои в края на август, за когато е насрочено ОСА (Общо събрание на акционерите), на което ще бъде избран и гласуван нов Надзорен съвет. Дотогава драмата с оставките на "Герена" ще бъде позабравена, но е възможно да има и нови процеси, продиктувани от намеренията на шефовете на собствениците. Това последното е ясно и на най-малките фенове. А когато собствениците не знаят кога и как точно шефовете им ще си променят настроенията, всичко се отразява надолу по веригата, в резултат на което винаги се стига до момент, в който виновни са Лудогорец с многото пари, добрата структура, отличната организация и отбор, който трудно може да бъде достигнат.

 

Желю Станков, вестник "Тема спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки