Сензацията е факт: Исландия изхвърли Англия от Евро 2016 (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Трите лъва” отпаднаха срамно след обрат в навярно последния мач на Рой Ходжсън

Сензацията е факт: Исландия изхвърли Англия от Евро 2016 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-голямата изненада до този момент на Евро 2016 е факт!

Дебютиралият отбор на Исландия изхвърли фаворита Англия, постигайки сензационна победа след обрат с 2:1 в 1/8-финалите на турнира. 

Така страната с население от едва 323 002 души буквално посрами британците от Острова, на чиято територия по данни от последното преброяване живеят 53 012 456 човека. 




На стадиона в Ница излязоха 11 срещу 11 и сърцатите исландци триумфираха, за да си осигурят безпрецедентно класиране за ¼-финалите, където ще се изправят срещу домакина Франция. 



Английският селекционер Рой Ходжсън, който почти сигурно ще бъде освободен след загубата, избра да гласува доверие на триото Рахим Стърлинг, Даниел Стъридж и Хари Кейн в предни позиции.

Първоначално това изглеждаше като печеливш ход, защото още в третата минута Стърлинг бе изведен в пеналта и вратарят на Исландия го повали, което доведе до дузпа. 




Зад топката застана Уейн Рууни, който хладнокръвно я прати в долния ъгъл и откри резултата в четвъртата минута със своя гол №53 за Англия, но и дебютен такъв във фазата на директните елиминации на голям форум.





Капитанът на „трите лъва” доказа, че е безпогрешен за страната си от бялата точка, ала радостта на тима му бе твърде кратка. 

Веднага след подновяването на играта исландците изпълниха един тъч в английски стил и Кари Арнасон отклони с глава към далечната греда, където Рагнар Сигурдсон засече топката – 1:1. 





Така, по-малко от 120 секунди след първото попадение, се стигна до нов паритет в срещата.

Англия се опита да отговори веднага и не бе далеч от това, тъй като в 14-ата минута Деле Али отправи чудесен изстрел, но топката мина малко над исландската врата.

Сензацията стана факт малко по-късно, когато Колбейн Сигторсон бе изведен в коридор и стреля силно, а след неубедителната намеса на Харт топката се оплете в мрежат му – 2:1.





Попадението определено смути англичаните и до края на мача те не успяха да се съвземат. 

Все пак, в 27-ата минута Стърлинг догони една топка до аутлинията и центрира към Хари Кейн, който стреля добре от воле, но исландският вратар бе на висота.

Това позволи на отбора му да се оттегли на почивка с гол аванс, а британците имаха надежди, тъй като бяха спечелили и трите предишни мача, в които изоставаха след първото полувреме. 



Десет минути след подновяването на играта за второто обаче централният бранител на Исландия, вкарал изравнителния гол в мача, стреля отблизо със задна ножица, но право в тялото на Джо Харт. Този път вратарят спаси.



Впоследствие Англия осъществи териториален натиск, но трудно достигаше до чисти голови ситуации. 

В 79-ата минута една такава се откри пред Хари Кейн, който получи добра възможност за изстрел с глава, но стреля право в ръцете на Ханес Халдорсон. 




Не след дълго исландският капитан Арон Гунарсон получи хубав пас и финтира на два пъти появилия се като резерва Джак Уилшър, след което стреля по диагонала, ала Харт спаси. 




Последният ход на Рой Ходжсън в мача, а навярно и като английски селекционер, бе да извади своя капитан Уейн Рууни и да го замени с тийнейджъра Маркъс Рашфорд. 

Последният се запомни с един добър пробив, но не успя да спаси страната си от срамната загуба.




Историческият подвиг на исландците пък им дава шанс да се изправят срещу Франция тази неделя на „Стад дьо Франс” в последния ¼-финал на форума.

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки