Шчесни: Бих искал Роналдо е да е в моя отбор

Левандовски ще бъде готов за игра, но Шчесни едва ли

Шчесни: Бих искал Роналдо е да е в моя отбор

Полша играе срещу Португалия на четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол, а двете големи звезди на двата състава Роберт Левандовски и Кристиано Роналдо все още не са показали най-доброто от себе си във Франция.

Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Левандовски все още търси първото си попадение в турнира, докато Роналдо се разписа два пъти срещу Унгария в груповата фаза, но като цяло е колеблив, а пропусна и дузпа срещу Австрия.

"Португалия е страхотен отбор, не е само Кристиано Роналдо. Някои казват, че той не е в най-добрата си форма. Въпреки това, аз бих искал той да играе за моя отбор", коментира вратарят Войчех Шчесни.

Стражът по всяка вероятност няма да бъде на разположение заради контузия, която получи в първия мач на тима срещу Северна Ирландия.

"Не съм готов на 100 процент. Започнах тренировки, но се нуждая от още малко време. Не мога да помогна на отбора, но контузиите са част от играта. Хубаво е, че съм тук като част от отбора. Вярвам, че Лукаш (Фабиански) ще се справи добре", каза още Шчесни.

Полша за първи път достигна до четвъртфиналите на континентален шампионат след победа с дузпи над Швейцария. Вицешампионът от 2004 година Португалия пък достигна до топ 8 след драматично 1:0 в края на продълженията срещу Хърватия.

Левандовски пострада след сблъсък в мача с швейцарците, но не това е причината за липсата на голове.

"Не сме притеснени за Роберт, дори въобще. Той чувстваше леки болки след мача, но няма никакво съмнение, че ще бъде на линия за Португалия", заяви помощник-треньорът Хуберт Маловейски.

Въпреки проблемите пред гола, никой в лагера на иберийците не подценява Левандовски. "Те имат много добри играчи, един от тях е Левандовски, но ние не обръщаме специално внимание на индивидуалностите, а на съперника като цяло", каза бранителят на португалците Жозе Фонте, който играе в английския Саутхамптън.

"Той очевидно е топ играч. Няма да ви кажа как ще действаме срещу него, но бъдете сигурни, че имаме план на игра, който да противодейства на силните страни на поляците", допълни той.

Португалия единствен от четвъртфиналистите няма победа в редовното време в турнира досега, след като постигна три равенства в групата, а на осминафиналите елиминира Хърватия с 1:0 след продължения с гол наРикардо Куарешма в 117-ата минута. Отборът се представя на приливи и отливи, като защитата изглежда по-солидна с изключение на последния мач в групата срещу Унгария, завършил 3:3.

"В първите два мача нямахме късмет в атака, а защитата ни беше на ниво. Срещу Унгария позволихме емоциите да ни завладеят. Много искахме победата и се оголихме в отбрана - нещо, което обичайно не правим. Коригирахме това на осминафиналите. Опитахме се първо да не получил гол, а след това дочакахме шанса си. Знаем, че винаги ще получим възможност, защото в нападение разполагаме с най-добрия играч в светаКристиано Роналдо, както и с Нани, Куарешма и Жоао Марио, които във всеки един момент могат да сътворят нещо в атака", каза Фонте.

Луис Енрике: Не бързаме да станем шампиони

Треньорът на ПСЖ обяви, че целта е отборът да вземе титлата, но не държи това да е много рано

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спортинг (Лисабон) с оферта да си върне Роналдо, дава му шанс да играе в ШЛ

Той има оферта от клуба в който стартира голямата му кариера

Радост в Интер Маями: Меси вече е здрав и се завръща сред титулярите

Травмата в бедрото му е отшумяла

Съвсем очаквано: Бенфика дава нов договор на ветерана Ди Мария

Аржентинецът играе страхотно, макар че е на сериозна футболна възраст

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

Бензема разкритикува съотборниците си в Ал Итихад

"Не мога да печеля сам мачове", категоричен е той

ПСЖ надви Марсилия на "Велодром" с човек по-малко (ВИДЕО)

Парижани спечелиха комфортно

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки