Общинският съвет в Разград гласува да се обяви процедура за концесия на "Лудогорец Арена"

Максималният срок на концесията ще бъде 35 години, клубът ще плати еднократно 10 000 лева без ДДС

Общинският съвет в Разград гласува да се обяви процедура за концесия на "Лудогорец Арена"

Общинският съвет в Разград гласува днес единодушно да се обяви процедура за отдаване на концесия на стадион "Лудогорец арена". Докладната бе внесена от кмета д-р Валентин Василев. След гласуването той коментира, че всичко е добре, когато свършва добре. Кметът не се ангажира със срок за провеждане на самия търг, като посочи, че според юристите на общината подготвителните процедури продължават поне шест месеца. 

Изпълнителният директор на ПФК Лудогорец Ангел Петричев заяви, че са отчетени спецификите на дейността и според ръководството на клуба и юристите има всички условия ПФК "Лудогорец" да участва в търга. 

"Решението на Общинския съвет за обявяване на концесия на стадион "Лудогорец Арена" отразява спецификата на дейността и спецификата на играта футбол, и има всички условия да участваме в търга без да се притесняваме", каза Петричев.

Относно сроковете той заяви, че това е в компетенцията на администрацията и юристите, според него обаче би било добре то да стане максимално бързо с оглед факта, че другата година им предстои и процедура по лицензиране.

"Предвид общото настроение на всички - и администрацията и Общинския съвет са наясно колко важен е проектът за града ми се струва, че ни би трябвало да има никакви допълнителни спънки", коментира още Петричев. 

Той допълни, че вижда доброто желание от страна на община Разград и от страна на футболен клуб Лудогорец нещата да се случат и в Разград да се играе футбол на високо ниво. 

Докладната записка за концесията на стадиона предизвика доста спорове и дебати, когато бе внесена в Общинския съвет за пръв път и бе върната, за да се подготви по-приемлив за кандидат-концесионерите вариант. Новата докладна влезе за разглеждане на сесия в Общинския съвет след като кметът д-р Василев се е съобразил с направените предложения по документа.

Максималният срок на концесията ще бъде 35 години. Концесионерът се задължава на заплати на концедента еднократно концесионно плащане в размер на 10 000 лв. без ДДС към датата на подписване на концесионния договор. Годишното концесионно плащане е в размер не по-малък от 13 961 лв без ДДС. Началната дата на концесията ще бъде датата на сключване на концесионния договор.

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

Пьотровски: На загрявката разбрахме за загубата на ЦСКА

Халфът призна и за късмет срещу Левски

Вижте кой ще свири Лудогорец - Левски

Ето всички назначения

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

Пьотровски хвали Неделев след успеха

Капитанът на Лудогорец вкара на ЦСКА 1948

Дерменджиев: Това е пореден ценен трофей за Лудогорец

Треньорът на "орлите" не скри радостта си след спечелената Суперкупа на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки