Сензациите в пресата: Петев зачерква двама от Левски

Валентин Илиев гласен за треньор на ЦСКА, спират с договори по тъмно играчи за ЦСКА, 1500 лв. премиите в Берое

Сензациите в пресата: Петев зачерква двама от Левски

Сензациите в родната спортна преса на 29 юни, сряда, 2016 година:

Тема спорт: Петев зачерква двама от Левски

Двама от Левски са попад­нали 6 черния списък на националния селекционер Ивайло Петев, разбра "Тема Спорт". Това са полузащит­никът Георги Костадинов и нападателят Венцислав Хри­стов. 40-годишният специа­лист ще се откаже от услу­гите им и няма да ги вика повече при трикольорите. Той вече е взел решение да не разчита на тях за пред­стоящите световни квалификации, които започват през септември, ако, разби­ра се, запази поста си дото­гава. Бъдещето на Петев при лъвовете е поставено под въпрос след фиаското на турнира "Кирин къп" в Япо­ния. Първо домакините се подиграха с нашите и ги би­ха със 7:2, а след това Дания довърши трупата на Пе­тев, побеждавайки с 4:0.

Часове преди спаринга с червения динамит в лагера селекционерът е влязъл в конфликт с голмайстора на Левски. Треньорът е наме­кнал, че Христов е литнал в облаците, след като е вка­рал няколко гола за сините, и необяснимо е повишил само­чувствието си за сметка на играта си. Петев не бил до­волен, че нападателят на сините не се раздава макси­мално на тренировки.

Георги Костадинов е ви­кан два пъти - за европей­ските квалификации с Хър­ватска и Азербайджан и за контролите с Португалия и Македония през март, но в тези приятелски мачове хал­фът не игра поради конту­зия. След това Костадинов не бе в списъка на Петев за турнето в Япония. Селек­ционерът не харесва играта на полузащитника на Левски и по-точно липсата на из­веждащи подавания към нападателите.

Стандарт: Спират с договори по тъмно играчи за ЦСКА

Все по мътна става историята около хиб­ридното ЦСКА. Ден след като бизнесменът Васил Божков внесе в СГС оздравителен план за автентичното ПФК ЦСКА АД, Христо Янев пусна играчите в двудневна почивка. Причи­ната според официална­та информация била бу­ря в Тетевен. Не на това мнение обаче е футбол­ният агент Георги Градев. Според него време­то в полите на Стара планина е било нормал­но и спокойно.

"Никак­ва буря не е имало в Те­тевен. Освен ако не се е излял дъжд само върху стадиона, където трени­рат. Та за това да са пус­нати в почивка до утре", коментира пред "Стан­дарт" Градев. Според него обаче има и далеч по-страшни неща, кои­то са се случили в Тете­вен. Градев се закани да ги разнищи до края на седмицата.

"Няма да ко­ментирам кои футбо­листи са били пуснати и кои не - дали тези от автентичното ЦСКА или другите. Интересно обаче е, че играчите са подписали договори в събота почти през нощ­та. Но на тях не са им и дадени екземпляри. В петък ще изискам ко­пия на контрактите, за да видя какво се случ­ва", разкри агентът.

Към момента хората на Божков работят усиле­но, за да си върнат иг­рачите, които триумфи­раха с купата на Бълга­рия в края на май. Спо­ред запознати бизнес­менът дори си е осигу­рил минималния брой, с които да започне, тъй като ПФК ЦСКА АД има наказание за тран­сфери до зимата. Гра­дев призна, че ЦСКА няма как да играе в "А" група през новия сезон. "Литекс" може да си иг­рае, но ЦСКА няма как да вземе участие в ели­та", добави футболният мениджър.

Очаква се БФС най-сетне да разп­лете цялата история.

Тема спорт: Гласят Валентин Илиев за треньор на ЦСКА

Бившият футболист на ЦСКА Валентин Илиев е приори­тетният вариант за треньор на ПФК ЦСКА АД, ако се стигне до оздравяване на старото дружество, разбра "Тема Спорт". Идеята е той да бъде наставник и да съвместява функциите на главен мениджър, като по този начин да държи цялата спортно-техническа власт. Назначението на Илиев би се случило, ако оздравител­ният план, внесен от синдик Дора Милева, бъде приет от събранието на кредиторите.

Екипът на Васил Божков изготви план за погасяване на дълговете в продължение на 30 години. Иде­ята на оздравителите е създа­деното от тях преди година дружество ФК ЦСКА София ЕАД да изкупи старото ПФК ЦСКА АД. Предвид лицензионните критерии за Б група клубът в най-добрия  случай   може да участва във В група, а не е изк­лючено да бъде дори в А регио­нална. Това няма да наложи Ради Здравков да дава своя "Про" лиценз, тъй като Валентин Илиев има тапия, за да води аматьорски отбори. Такъв тим, ако изобщо бъде сформи­ран, ще може да използва един­ствено юноши от школата на армейците, освен ако по ня­какъв начин успее да привлече някои от състезателите, кои­то играха за ЦСКА във В група през миналия сезон. Поканени­те Хазуров, Цветков, Кикарин и Александров вече отхвърлиха подобна възможност и подписа­ха с други клубове.

За последно 35-годишният Илиев игра за румънския елитен Университатя Крайова.

Тема спорт: 1500 лв. ще са премиите в Берое за победа в Лига Европа

Бонусът ще се вдига с по 500 лева за всеки отстранен съперник

Ръководството на Берое е обявило в понеделник пред отбора размера на премии­те за Лига Европа. Заралии ще приберат по 1500 лева на мач, ако спечелят без зна­чение като домакин или гост, разбра "Тема Спорт". За равенство бонуси няма. Премиите ще се вдигат с по 500 лева за всеки отстранен съперник. Така, ако зелено-белите елиминират Радник Бийелина, при успех във вто­рия квалификационен кръг бонусите вече ще са по 2000 лева.

Шефовете вече са поста­вили пред старши треньора Александър Димитров и ти­ма като цел елиминирането на Радник. Ръководството предвижда отделни бонуси при влизане в групите на Ли­га Европа. За участието си в първия квалификационен кръг клубовете получават от УЕФА 200 хиляди евро бонус. За втория - 210 000, а за тре­тия 220 хиляди евро. Ако от­паднеш на плейофите, приби­раш още 230 бона, а ако се класираш за групите, прихо­дът е 2,5 милиона евро. Първият мач с босненския съперник е утре от 20:30 ча­са на стадиона под Аязмото.

В същото време стана яс­но, че заралии очакват още три нови попълнения, които да подсилят тима за новия сезон. Двама от тях са чуж­денци. И тримата са сво­бодни агенти. Димитров задължително държи да бъде привлечен ляв бек. В момен­та Веселин Пенев реално е без конкуренция на този пост. 

Лудогорец пуска утре билетите за полуфинала с Хебър

Вижте какво съобщиха от Разград

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки