Димитър Бербатов взе един от най-важните изпити в живота си (+СНИМКИ)

От днес той е дипломиран бакалавър в НСА „Васил Левски“

Димитър Бербатов взе един от най-важните изпити в живота си (+СНИМКИ)
Наред с изпитите на зеления терен Димитър Бербатов се представи отлично на последния си държавен изпит в Национална спортна академия и от днес футболистът е дипломиран бакалавър по „Спортен мениджмънт“.
Заедно със своите колеги, не толкова известни, но също толкова талантливи  момичета и момчета, Берабатов показа високо ниво на знания, обвързвайки теорията с практиката, и получи отлична оценка от изпитната комисия. Бербатов бе редовен студент, индивидуално обучение в специалността  към Треньорски факултет на НСА, а негов научен ръководител през годините на следването му бе проф. Бисер Цолов.



Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев откри изпита и похвали именития ни футболист за това, че въпреки ангажиментите си през годините той успя да приключи навреме с изпитите си и да се подготви за най важния си – държавния.

След изпита всички дипломанти се включиха в интересна дискусия за развитието на спорта в България. Димитър Бербатов изяви своя интерес да продължи с обучението си в академията през есента, когато ще запише магистърска програма „Спортен мениджмънт“. Така той ще тръгне по стъпките на други наши родни спортисти, които също избраха специалността – Йордан Йовчев, който взе своята диплома през ноември миналата година, Николай Бухалов и Евгени Иванов – Пушката, на които им предстои дипломиране. От следващата учебна година НСА ще предлага и дистанционно обучение по специалността.


Димитър Бербатов нееднократно е показвал отношението си към обучението в НСА. През 2012 г. като лице на кандидатстудентската кампания той сподели, че е избрал спортната академия, защото кариерата в спорта изисква сериозна подготовка, а обучението отговаря на личните му цели за развитие.

Да продължи следването си в НСА, след като завърши бакалавърската си степен на обучение, наскоро желание изяви и Кубрат Пулев.


В момента в НСА „Васил Левски“ тече подаването на документи за кандидатстудентски изпити, което ще продължи до 6 юли включително.

    

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки