Пената: Селекцията не закъснява, до ден-два ще има яснота, друг е въпросът кой колко може (видео)

„Първенството ще е по-интересно, ЦСКА и Левски си взеха поука, ще видим как ще се справят Лудогорец и Ботев /Пловдив/"

Пената: Селекцията не закъснява, до ден-два ще има яснота, друг е въпросът кой колко може (видео)

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира тегления жребий за новото първенство, който отреди „червените” да стартират новата кампания с гостуване на Литекс в Ловеч. Треньор номер едно за XX век сподели, че очаква много оспорвано първенство, но подчерта, че целите на „армейците” винаги са свързани с титлата.

„Мисля, че тази година първенството ще бъде по-интересно, защото ние и Левски сме си взели поука от миналото”, заяви той.

„Колкото за Литекс, какво да говорим за тях. Играли сме много мачове с този тим, важното е как сме се готвили добре за този момент, а иначе - първият мач винаги е бил интересен. Знаете, че миналата година ги победихме с 2:0 и ще търсим отново успеха, но всичко зависи от старши треньора и неговия екип.

Лесни мачове няма, важното е да има колектив и да няма разделяне на групички. Тази година обстановката е по-добра и ще победи този, които вкарва повече голове, а в другия случай трябва равен да направим”, коментира Пената, след което каза няколко думи и за лятната селекция на „Българска армия”.

„Знаете, че още има футболисти, които не са подписали договори. Надявам се, че до 11 юли ще се реши въпросът с новите и ясно ще се каже кой идва и кой не. Това зависи от ръководството, но трябва да има яснота седмица преди стартирането на първенството. Според мен селекцията не закъснява, за българските отбори това е нормално.

Тези, които идват и тези, които са добре физически, тренират, а друг е въпросът кой колко може. Ще видим кой колко може като започнат мачовете. Не мога да кажа колко ще бъдем силни, но мисля, че ще бъдем по-добри отколкото в края на миналото първенство, когато изиграхме няколко колебливи мача, които не подхождаха на името на ЦСКА.

Знаете каква е целта пред нас всяка година, както и пред Левски - спечелването на шампионската титла. Лудогорец показаха добра организация през първата година и спечелиха с добър футбол.

Дай Боже и тази година да бъде така, за да има по-интересен футбол в нашата страна”, допълни Стратега, след което отговори така на въпрос на Novsport.com дали Ботев /Пловдив/ може да бъде фактор през новия сезон:

„Като име – да, но засега не ги знаем какво ще представляват в „А” група. За „Б” групата знаете, че догонваха първото място…”

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки