Екстремна ендуро надпревара на Витоша през уикенда

Стотици колоездачи ще изпитат уменията си във второто издание на Home Mountain Enduro

Екстремна ендуро надпревара на Витоша през уикенда

Пригответе се за много адреналин и силни емоции по стръмните и каменисти пътеки в домашната планина на софиянци - Витоша. Тази година организаторите на събитието подготвят много интересни промени в специалните отсечки и над 30 км технично и изключително натоварващо каране, което ще изпита уменията на състезателите до краен предел.

Home Mountain Enduro 2016 ще се проведе този уикенд, от петък до неделя, като част от инициатива София 2018 – Европейска столица на спорта и ще обиколи почти цяла Витоша само за ден!  Предизвикайте себе си, като се включите в едно от най-интересните събития за годината. Всеки, който иска да се включи в състезанието е необходимо да се регистрира предварително тук.

Home Mountain Enduro 2016 ще бъде втори кръг от Българските Ендуро Серии и ще предизвика някои от най-добрите родни състезатели в оспорвана надпревара за призовите места.

Със състезанието на Витоша интригата в сериите за 2016 ще се заплете, а какъв ще бъде изхода от нея ще разберем чак в края на сезона. До този момент за участие са записани над 80 човека, като очакванията са броя на състезателите значително да се увеличи, стана ясно на състоялата се днес в ИнфоЦентър София2018 пресконференция.

„Вярваме, че участници и гости ще останат доволни. Почистили сме пътеките, освежихме някои позабравени, а на старт/финала през целия ден в неделя ще има много забавления, активности за всички присъстващи. Самото трасе започва с 4 км етап от Симеоново през Драгалевския лифт, вторият етап е 2.5 км след трансфера от Голи връх със спускане до бай Кръстьо, третият етап е 4 км през Платото до х. Момина скала, като той е "най-екстремен", изискващ много внимание и точен подбор за преминаване. Състезанието завършва с 4-ия етап с денивелация 670 м покрай Копитото в една от най-красивите и зелени части на планината с  финал в Бояна,“ обяви на пресконференцията днес Ема Паунова, представител на организаторите.

„Призоваваме участниците да бъдат внимателни, да карат разумно и да не предприемат излишни рискове,“ апелира Антон Настев - Председател на УС на Българска Колоездачна Лиг, който помоли още туристите да не свалят маркировъчните ленти на колоездачите. Дисциплината „Ендуро“ придобива все по-голяма популярност през последните няколко години в световен мащаб и събира все повече нови привърженици. Състезанията представляват спускане на етапи, преминава се през различни терени и има общо класиране и сборен резултат от всички специални отсечки.

Организаторите канят всички любители на планината и силните изживявания, дори и без да участват като състезатели, да заповядат на Витоша в дните на събитието и да подкрепят участниците на място и да съпреживеят с тях всичките емоции и адреналин!

Home Mountain Enduro е част от инициатива София 2018 – Европейска столица на спорта и се организира с подкрепата на Столична Община, Нисан България, Pulse Cycles, RAM Bikes, Drop IN, Roobar, Ред Бул, Five Ten, Банкя и др.

Предварителна програма:


15 юли | Петък
16:00 – 19:00 Регистрация /Сцената в Бояна – под Боянско ханче/

16 юли | Събота
9:00 – 14:00 Регистрация /Сцената в Бояна – под Боянско ханче/
10:00 – 17:00 Тренировки

17 юли | Неделя
8:00 ч. – Среща на Сцената в Бояна, Отпътуване към старта на етап 1
08:30 – Техническа конференция на Сцената в квартал Бояна
09:00 – Старт на Трансфер 1 пред Сцената на квартал Бояна
10:00 - Старт на ЕТАП 1
11:30 – Старт на ЕТАП 2
13:15 - Старт на ЕТАП 3
14:00 – Старт на ЕТАП 4
 
Победителите се очакват около 14:15, а Награждаването е предвидено за около 16:00 ч. в неделя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки