Драма с дузпи извади България от Топ 16 на световното за бездомни хора

Драматична загуба с дузпи от състава на Южна Африка лиши България от традиционното й участие сред шестнадесетте най-добри отбора на световното първенство за бездомни хора

Драма с дузпи извади България от Топ 16 на световното за бездомни хора

Драматична загуба с дузпи от състава на Южна Африка лиши България от традиционното й участие сред шестнадесетте най-добри отбора на световното първенство за бездомни хора. Националите влязоха неконцентрирани в мача и след няколко неточни паса на вратаря Марин Илиев, който се представи отлично предишните 2 дни, съперникът поведе с 5:1. Българският тим намери сили да изравни играта и успя да върне две попадения. Първото полувреме приключи при резултат 6:4 за африканците. През втората част България беше по-добрият отбор на терена и намали разликата до един гол – 7:8. В този момент вратарят на съперника се контузи и на вратата застана полеви играч. Това позволи на националите да отбележат нови два безответни гола и да поведат с 9:8. Секунди преди последния съдийски сигнал играчите на Южна Африка изпълниха тъч от обратната страна на игрището вместо корнер, което пасивира българските състезатели и доведе до изравняване. Най-възрастният играч от българския отбор Христо Симеонов пропусна още първата дузпа, докато африканците реализираха и взеха две точки от мача. Със спечелената от тази среща точка България завърши втората част от турнира с актив от 4 точки. Победа над Южна Африка можеше да осигури на националите участие сред най-добрите 16 състава в турнира. 

В последния си мач от втората групова фаза българите загубиха от фаворита за световната титла Мексико с 3:8. Късно вчера вечерта съставът ни падна и от Бразилия с 2:8. 

В третата фаза на Homeless World Cup, която се провежда на директни елиминации в ти мача, националите ще се борят за „Мъжката купа” със съставите на Англия, Шотландия, Румъния, Индия, Италия, Полша и сборен отбор от бежанци, които живеят в Шотландия. Трофеят се печели от завършилия на 17-о място тим.
 
БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки