Арт Рейсинг с три екипажа на рали „Твърдица-Елена“ 2016

Лидерът в генералното класиране на шампионата Йордан Атанасов ще стартира надпреварата с новия си навигатор – Ангел Башкехайов

Арт Рейсинг с три екипажа на рали „Твърдица-Елена“ 2016
Отборът на Арт Рейсинг ще бъде представен от три екипажа на 12-ото издание на рали „Твърдица-Елена“, което ще се проведе през този уикенд и ще бъде трети кръг от националния рали шампионат. Варненският тим ще бъде в състав: Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (Mitsubishi Lancer Evo 9), Боян Безус/Димо Бозуков (Renault Clio) и Здравко Минев/Мартин Коев (Renault Clio).

Лидерът в генералното класиране на шампионата Йордан Атанасов ще стартира надпреварата с новия си навигатор – Ангел Башкехайов, който замени колегата си Янаки Янакиев. В първия кръг от шампионата Данчо не успя да финишира, а в рали „България“ варненецът завърши втори в генералното подреждане и записа победа за българския шампионат.

„Готови сме за състезанието. Ще караме заради Тошко. Очаквам тежко състезание, реалист съм, знам, че ще ми е трудно да се боря с Пламен Стайков и Мартин Сурилов, тъй като те имат повече опит с такъв автомобил. Целта ни е да завършим успешно и да се качим на подиума“, сподели Йордан Атанасов преди старта на състезанието.

Другият екипаж на Арт Рейсинг – Боян Безус с навигатор Димо Бозуков също записа една победа в клас RC4, както и едно отпадане. При тях победата дойде в първия кръг от шампионата, а нулевия резултат бе записан в рали „България“, след повреда в автомобила.

„За това рали нямаме цели, които трябва да постигнем на всяка цена. Ще караме най-вече заради Тошко Славов, както и за публиката. Мисля, че ще бъдем доста бързи и ще се борим за победата“, сподели Боян в навечерието на рали „Твърдица-Елена“ 2016.

Здравко Минев и Мартин Коев са новия екипаж присъединил се към „семейството“ на Арт Рейсинг. Екипажа ще се състезава в клас RC3 със своето Renault Clio. Интересното при тях е, че през първия ден зад волана ще бъде Здравко, а за неделния ден екипажа предвижда да смени местата си, като Мартин ще застане на пилотското място.

„Очакваме трудно рали. За нас най-важното ще бъде да финишираме, както и да натрупаме опит като екипаж. Ще караме за Тошко, както и за публиката, защото тя е най-важна, а и целта на целия отбор е да върнем интереса към автомобилния спорт в България“, сподели Мартин преди церемониалния старт на 12-ото издание на ралито.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки