На „Серес“ стартира четвъртия кръг от републиканския картинг шампионат

Вижте пълната програма за неделния ден

На „Серес“ стартира четвъртия кръг от републиканския картинг шампионат
Вчера на гръцката картинг писта „Серес“ стартира четвъртия кръг от републиканския картинг шампионат. Програмата на състезанието стартира още в петък, когато се проведоха свободните тренировки, а вчера се проведоха две сбододни тренировки, квалификации и по два манша в класовете Mini Bg и Rotax Max Junior.

Квалификацията в клас Mini бе спечелена от Александър Коларов, който завъртя летяща обиколка за 1:00.081мин., втори само на 0.060сек. остана Паоло Христов, а трети остана Николай Колев.

Първото място на старта в клас KZ-2 бе спечелено от Васил Коларов, който успя да победи Александър Цветанов, който бе с 0.110сек. по-бавен от него. Трети на старта утре ще застане Юлиан Серафимов.

Интересно състезание се плучи в клас Rotax Max Junior. Битката за първото място бе много оспорвана през цялото състезание, като за него се бореха цели петима пилоти. В състезанието се случиха много изпреварвания, а битката за победата се водеше между първите петима, които постоянно се движеха в пакет. В крайна сметка победител стана Николай Петров, следван от Христо Пенов и Алекс Златанов, които изостанаха съответно на 1.555сек. и 1.623сек.

Класа с най-много участници отново бе този на Mini BG, където двете състезания бяха спечелени от Никола Цолов. Той успя да финишира на два пъти пред Димитър Иванов и Никола Досев, които завършиха съответно втори и трети и в двете състезания. За първи път тази година Никола имаше конкуренция в своя клас, като заедно с Димитър направиха страхотна битка за първото място. Въпреки това Цолов отново спечели и двете състезания.

През днешния ден предстоят да се проведът по два манша във всички класове – Mini BG, Mini, Rotax Max Junior и KZ-2.

Ето и пълната програма за неделния ден:

08:30-09:30 - Warm Up
09:45-10:00 - Официално откриване
10:15-11:40 - Първи манш на класове MINI BG, MINI, ROTAX MAX JUNIOR и KZ-2
11:40-12:25 - Почивка
12:30-14:00 - Втори манш на класове MINI BG, MINI, ROTAX MAX JUNIOR и KZ-2
14:30-15:00 - Награждаване
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки