Черна борса се вихри за билетите за реванша с Марибор

В интернет продават билетите четири пъти по-скъпо

Черна борса се вихри за билетите за реванша с Марибор

Истерията около реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа между Левски и Марибор продължа­ва. Срещата е утре, 21 юли, от 20:00 часа на стадион "Ге­орги Аспарухов" и ще бъде пре­давана пряко no bTV. Билети­те за нея свършиха вчера пре­ди обяд. Те бяха на цени както следва - сектор Б - 7 лева; сек­тор В - 10 лева; сектор А - 15 лева (Блок 5 и 6), 18 лева (Блок 3 и 4), 20 лева (Блок 1, 2 и Прес-ложа), 30 лева (Ложа 2 и 3), 70 лева (VIP - достъп до ВИП сало­на с кетъринг).

17 хиляди пропуска бяха пус­нати в продажба в понеделник в 12:00 часа на касата на "Ге­рена", както и в мрежата на Ticketpro (на каси и онлайн). Са­мо за 7 часа запалянковци на Левски разграбиха над 15 хиля­ди талона - сектор Б беше разпродаден още в понедел­ник. Тогава бяха останали ед-Ва 350 пропуска за сектор А, както и около 1500 за проти­воположния сектор В.

Във вторник рано сутрин­та билетите за централната трибуна бяха изчерпани, като имаше единични бройки за сек­тор В. В 11:30 часа обаче в сайта Ticketpro и срещу тало­ните за тази трибуна се поя­ви надпис - продадени/неналични. По същото време зат­вориха и касите на "Герена", на които бе написано - "Биле­ти няма".

Малко след това се развих­ри черна борса. В сайтовете за обяви веднага се появиха съобщения за продажба на би­лети. Имаше обяви - "За всич­ки сектори по споразумение". Естествено, най-търсени бя­ха пропуските за южната трибуна, на която се наста­няват ултрасите. В начало­то билет за сектор Б върве­ше по 20 лева, но след това цената му стигна до 45 лева -шест пъти повече от номиналната му стойност. Про­пуските за сектор А, които се търгуваха на касите за по 30 лева, пък се предлагат сре­щу 111 лева. Предполага се, че днес и утре сутринта черноборсаджиите ще вдигнат още цените.

Очаква се утре на "Герена" да има 20 хиляди запалянковци на Левски. От клуба призова­ват хората да влязат колко­то се може по-рано на съоръ­жението, за да не се стигне до струпване по входовете. На тях са поставени турникети и всеки привърженик трябва да спазва стриктно написания на своя билет вход за опреде­ления сектор.

В Семейния блок №20 в сектор В ще могат да влизат безплатно деца до 14 години, но само с възрастни хора. За целта придружителят тряб­ва да има закупен билет за сектора, а на място при вли­зането ще бъде издаден нулев талон за желаещите да присъстват деца. Входът е позволен само срещу попълне­на декларация. Влизането в трибуната ще става през вход №10. Всички деца до 14-годишна възраст ще имат право на достъп и до сектор Б с нулеви билети. Те ще вли­зат направо на място през входа с придружител и попъл­нена декларация. В сектор А деца под 7-годишна възраст ще могат да влизат без би­лет и без право на място, ползвайки мястото на своя придружител, закупил си би­лет за мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки