Сензациите в пресата: ЦСКА-София покани Стилиян да се върне на "Армията"

Стоичков става директор на ЦСКА, Левски чака нов, сръбско страшилище идва у нас с Цървена звезда

Сензациите в пресата: ЦСКА-София покани Стилиян да се върне на "Армията"

Сензациите в българската спортна преса на 22 юли, петък, 2016 година:

Меридиан мач: Предлагат на Стилиян да се върне на „Армията”

Новината на деня от вчера, че Астън Виля няма да пред­ложи договор на Стилиян Петров за новия сезон предиз­вика светкавична ре­акция от страна на ЦСКА-София. От „Армията" веднага са изпратили покана към бившия си фут­болист, който тръг­на именно от „чер­вените" към големия футбол преди 17 години, когато направи мечтан трансфер в Селтик, научи „Меридиан Мач". Новият клуб протяга ръка към един от най-обичаните български фут­болисти, като пред­ложението включва освен връщане на терена с червена фланелка, заемане на ръководен пост в клуба.

ЦСКА-София се нуждае от легитамиция и обедине­ние заради сериоз­ното отдръпване на фенове и няма да жали средства, за да намери фигура, която ще върне много хора по три­буните. Известно е, че от клуба покани­ха и Димитър Бербатов, но той сам е заявил, че няма какво да прави в българския футбол в момента. Очаква се Стилиян Петров да откаже дипломатично, но твърдо поканата на ЦСКА-София. При­чината е, че той все още има твърде го­лям избор в Англия, където се е устано­вило семейството му. Стенли може да остане в Астън Вила на някакъв пост в треньорския щаб, но има и половин дузи­на оферти от по-нискоразрядни клу­бове от Острова, ко­ито го изкушават с това, че му предла­гат мечтаното зав­ръщането на терена.

Меридиан мач: Стоичков става директор

Христо Стоичков планира скорошно посещение в Бълга­рия, като то няма да е с цел вакан­ция, а ще се погри­жи за ЦСКА-София, където е един от основните акционе­ри. Легендата на родния футбол трябва да се върне у нас в средата на следващия месец и вече е уведомил близките си, че ще гледа на живо гос­туването на „червените" в четвъртия кръг на Пирин в Благоевград.

Камата активно агитира за обеди­нението на всички фенове около клуба под ръководството на Гриша Ганчев. Той прати писмо, в което обясни как е играл за ЦСКА Септемврийско знаме или ЦСКА Сре­дец, но не е спирал да мисли за ЦСКА.

От ЦСКА-София вече обявиха, че преди контролата с Удинезе на „Армията” в събота феновете ще бъдат зарадвани с приятна изненада. Най-ве­роятно именно тогава ще бъде обявено завръщането в България на Христо Стоичков, който ня­ма да е само акцио­нер в клуба, а ще заеме и оперативен пост на ръководи­тел в отбора.

Тема спорт: Левски взима нов до седмица

Левски ще привлече нов играч до седмица. Най-голямото жела­ние на спортно-техниче­ския щаб е да успее да под­сили тима с централен на­падател и ръководството прави всичко възможно да му го осигури.

Треньорът Люпко Петрович не спира да повтаря, че му трябва таран. На пресконферен­цията преди реванша с Марибор сърбинът дори си по­зволи да каже "Нямам играч като Гонзо (б.а. - Георги Иванов), който имах преди в Левски - да знам, че той винаги ще вкара гол. Или пък бърз като Георги Бачев, който ще изкара дузпа".

Треньорът настоява но­вите да са поне трима, ка­то от тях двама са в пред­ни позиции. Засега обаче е малко вероятно шефовете изцяло да удовлетворят же­ланието му. Въпреки това Левски ще отпусне допълни­телно средства за селекция. През  лятото  сините  се бръкнаха с трансферна сума само за един играч - швед­ския защитник Симон Сандберг. Той бе взет на пожар от елитния местен Хекен след контузията на Сърджан Лукин. От Терена" не оповестиха парите, които са дали за Сандберг - заявиха само, че са доста по-малко от 500 хиляди евро.

През лятото Левски се подисили с петима футбо­листи. На "Герена" пристиг­наха вратарят Иван Чворович, централните защит­ници Димитър Пиргов и Си­мон Сандберг, перуанското крило Хеан Деса и испан­ският плеймейкър Антонио Аниете. Преди седмица клубът се раздели с камерунския напа­дател Джьстин Менголо. Та­ка хем бе освободено място за ново попълнение извън Ев­ропейския съюз, хем и свобо­ден щат за заплата - Менго­ло бе един от най-високоплатените на "Герена".

Меридиан мач: Сръбско страшилище идва със Звезда

Навярно най-голе­мият хулиган сред феновете на Балкан­ския полуостров -Иван Богданов, пристига в Разград във вторник. Сръбс­кото страшилище ще подкрепя любимия си Цървена звезда в първия мач с Лудо-горец от третия ква­лификационен кръг на Шампионската лига, пишат белград­ски медии.

Името на Богданов стана известно на световната обществе­ност по време на ев­ропейската квалификация между Италия и Сърбия на 12 октомври 2010 г. в Ге­нуа, която* бе прекра­тена заради безреди­ците от сектора за гости, провокирани от самия него. Предвид големия обществен натиск Богданов все пак вле­зе в сръбския затвор с тригодишна присъда, която вече излежа.

Меридиан мач: Азери и казахи дойдоха за Венци Христов

Мачът между Левски и Марибор бе притегателна си­ла не само за феновете на „сините", но и за доста мени­джъри от чужбина.

По информация на „Меридиан Мач" в ложите на „Герена" вчера седнаха пред­ставители на клубо­ве от Казахстан и Азербайджан. Ос­новната им цел бе нападателят Венци Христов. Той има договор с Левски до следващото лято, след като през това автоматично влезе в сила удължаването на контракта му.

Самият Венци обаче на няколко пъти изрази недо­волство, че не са се променили финан­совите параметри и не е получил желаното увеличение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки