Юношите на Ботев (Пд) отпаднаха от турнира в Швеция след драматичен мач

„Канарчетата” паднаха с 3:5 от индонезийския Асиоп Апацинти

Юношите на Ботев (Пд) отпаднаха от турнира в Швеция след драматичен мач

Ботев (Пд) допусна драматична загуба с 3:5 от индонезийския Асиоп Апацинти в 1/4-финалите на най-големия юношески турнир в света Gothia Cup. По този начин "канарчетата" напускат надпреварата, след като записаха рекордно класиране за български тим.

Момчетата на Стефан Стоянов се изправиха срещу един от най-силните тимове на турнира, който преди началото на срещата бе отбелязал общо 35 гола в 6-те си мача и бе допуснал едва три попадения.

Пловдивчани дадоха всичко от себе си, но натрупаната умора от множеството срещи и завършилото преди няколко седмици Републиканско първенство даде отражение върху представянето им.

За разлика от предните срещи, в които защитата на "жълто-черните" се представяше великолепно, в 1/4-финалната битка именно дефанзивния вал се оказа ахилесовата пета на българите. Ботевистите направиха изключително груби грешки, от които индонезийците се възползваха по най-добрия начин.

Още във втората минута Еги Викри се разписа за Асиоп, но в 13-ата Станислав Шопов изравни. Унесени от радостта от попадението "жълто-черните" заспаха при изпълнението на центъра и само секунди по-късно индонезийците отново бяха напред в резултата с гол на Хилми. До края на първата част Викри вкара втория си гол, възползвайки се от груба грешка в центъра на защитата на Ботев.

След почивката пловдивчани се втурнаха в атаки и в 36-ата минута Емил Колев намали на 2:3. В 44-ата минута обаче Викри оформи своя хеттрик, след като защитник на "канарчетата" се размина с топката и остави нападателя очи в очи с вратаря Димитър Славов - 2:4. 4 минути преди края Емил Колев върна надеждите на българите с гол за 3:4.

В даденото от съдията продължение обаче ботевистите направиха безумна грешка в отбрана, след която топката се озова във Викри и той на празна врата фиксира крайното 3:5.

По този начин Ботев напуска турнира, след като записа 6 победи и 1 загуба. "Жълто-черните" реализираха 14 гола в 7-те си мача и допуснаха 6 попадения във вратата си, като регистрираха общо 5 сухи мрежи.

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

Ботев (Пловдив) си хареса нападател от Люксембург (видео)

Оеге-Зице ван Линген направи фурор още в квалификациите на Лигата на конференциите с 4 гола в 4 мача

Душан Керкез: Хубаво е да завършим годината с победа

Треньорът на Ботев (Пловдив) бе доволен от минималния успех над Хебър

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки