На "Герена" задуха вятърът на промяната

На реванша с Марибор соченият за нов собственик Спас Русев седеше във ВИП ложата до спортния министър

На "Герена" задуха вятърът на промяната

Левски отпадна от Марибор и не успя да се класи­ра за третия квалифика­ционен кръг на Лига Европа, но на „Герена" започва да духа вятърът на промяната. Усеща­нето за това се засилва и от факта, че по време на реванша със словенците нови лица се по­явиха в ложите на стадион "Ге­орги Аспарухов".

Във ВИП зона­та срещу словенците бе Спас Русев. Бизнесменът е сочен ка­то нов собственик на генерал­ния спонсор на клуба. Очаква се в скоро време телекомуникаци­онната компания да се сдобие с голяма част от акциите на си­ните. Анонсът е за придобиване за дялове на стойност 13 милиона лева. Това бе потвър­дено и след последния Управи­телен съвет на Левски, на който бе гласуван бюджетът за новия сезон. Русев седеше на "Герена" редом до спортния ми­нистър Красен Кралев и вре­менния председател на Управи­телния съвет на клуба Николай Илиев. Там бяха и тримата нас­тоящи собственици на Левски - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. В ложите се появи и бившият бос Тодор Батков, както и напусналият сините след края на сезона и по­ел Черно море Георги Иванов-Гонзо. Присъства и вицепрези­дентът на БФС Атанас Фур­наджиев, пише "Тема спорт".

От Левски вече обявиха, че по време на Общото събрание на клуба, което е насрочено за 30 август, предстои и избор на нови членове на Надзорния съ­вет. Очаква се тогава и други акции да сменят притежате­лите си - те да преминат в ръ­цете на родения в Габрово биз­несмен Михаил Михайлов. Въз­можна е и промяна на цялата структура на клуба. Защото за президент на Левски е сочен голмайстор №1 в историята му Наско Сираков.

В социалната мрежа вчера Илиана Раева деликатно по заобиколен начин намекна, че съп­руга и скора ще се върне в клуба и сините пак ще имат евро­пейски успехи.

За влизането на свежи капи­тали в Левски говори и фактът, че от клуба вече са поръчали козирката за сектор А на стадион "Георги Аспару­хов". Тя вече се изработва в чужбина. Заради участието на сините в Лига Европа от ръко­водството заделиха и сред­ства за реновирането на сек­тор В. На много места в три­буната бе отлят нов бетон, а седалките бяха подменени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки