Сензациите в пресата: Навиват Ясен Петров за Левски

Национал търси начин да напусне Лудогорец, Третият в Турция иска Препелица, Хеан Деса с последно предупреждение

Сензациите в пресата: Навиват Ясен Петров за Левски

Сензациите в родната спортна преса на 23 юли, събота, 2016 година:

Труд: Навиват Ясен Петров за Левски

Последният автор на „синя“ приказка - Ясен Петров е пред завръщане в „Левски“. Останалият наскоро без работа треньор вече е провел начални разговори за поста. Петров е бил поканен лично от очаквания нов собственик на клуба Михаил Михайлов.

Желанието на бизнесмена е на „Георги Аспарухов“ да дойде млад и перспективен треньор, който да изгради проект за развитието на клуба за следващите няколко години. От своя страна наставникът е изразил готовност да се завърне в клуба, ако не успее да си намери отбор в Азия.

Петров остана наскоро без отбор, след като изненадващо бе освободен от „Шъдзяджуан“. В Китай 48-годишният специалист направи име, след като вкара скромния тим за пръв път в историята му в елита, където впоследствие се представи повече от впечатляващо.

Именно Петров е и наставникът, с когото „Левски“ изживя последния си незабравим триумф в Европа. През сезон 2010/2011 „сините“ играха в груповата фаза на Лига Европа, където бяха на крачка от продължаване в следващата фаза. Под ръководството на пловдивския Джанини столичният гранд отстрани последователно „Дъндоук“, „Калмар“ и АИК, а в групите надви „Гент“ и „Спортинг“ (Лисабон). След края на сезона Петров все пак напусна „Герена“, а отборът бе поет от Георги Иванов.

Тема спорт: Терзиев готов да напусне Лудогорец

Един от българските на­ционали в Лудогорец мисли за напускане, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за бра­нителя Георги Терзиев. 24-годишният национал не е дово­лен от статута си на твър­да резерва и през главата му вече е минала идеята да потърси развитие на кариерата си другаде. Проблем пред него обаче е фактът, че съвсем наскоро подписа нов тригодишен договор с разградчани.

Терзиев дълго време не бе склонен да оста­не, ако ситуацията му не се промени и не започне да играе. Все пак от ръковод­ството успяха да го убедят да преподпише. В рамките на само три месеца нещата отново се обърнаха на 360 градуса за българина. В края на шампионата се очерта­ваше той да е първа или втора опция за партньор на Козмин Моци през новия се­зон, като се вземаше пред­вид, че правилото един бъл­гарин до 21 години да започ­ва в елита ще бъде отмене­но, както и стана. През лятото обаче Лудогорец прив­лече двама много скъпи и класни защитници - Игор Пластун и Хосе Луис Паломино. Първият вече захапа здраво титулярното място и едва ли ще го изпусне ско­ро, тъй като се представя много силно. Аржентинецът пък още не е направил де­бют, но бе на пейката в реванша с Младост точно на мястото на Терзиев. В пър­вата среща в Разград бълга­ринът също не попадна сред 18-те на Георги Дерменджи­ев. Това никак не се е хареса­ло на бранителя, въпреки че прибира много висока запла­та за български играч.

Меридиан мач: Анталияспор иска Андрей Препелица

Завършилият на трето място в турската Суперлига Анталияспор иска да привле­че халфа на Лудогорец Андрей Препелица. Отборът от курортния град обаче не желае да плаща трансферна сума за румънеца. Още пре­ди година ръководст­вото на „скорпиони­те" бе в напреднали преговори с Препелица, но той избра да продължи карие­рата си в българския шампион. След неособено добър първи сезон обаче сега кариерата на Препелица е на кръстопът.

Той иска да остане в Разград и да се бори за титулярното си място, но поне към момента изглежда трудно да си представим, че някои измежду Светослав Дяков или Лукас Саша сяда на пейката за сметка на бившия втори капитан на Стяуа.

Селекцията на Анталияспор е доста силна. Капитан на тима е легендата Самуел Ето'о. В съста­ва личи и името на бившия вратар на Славия и ЦСКА Райс Мболи. След учас­тието на Препелица на Евро 2016 обаче той вече е по-апе­титна хапка за жела­ещите да го привле­кат. Развитие около бъдещето на халфа ще има след мачове­те между Лудогорец и Цървена звезда, когато ще е ясно и къде ще са „орлите" - на път към Шампион­ската лига или към Лига Европа.

Тема спорт: Хеан Деса с последно предупреждение

23-годишният перуанец Хеан Деса получи последно предуп­реждение от клуба. Ако не по­добри поведението си, иг­рачът ще бъде санкциониран строго според вътрешния пра­вилник. Още в дебюта си за Лебски в реванша срещу Марибор Деса показа чепатия си ха­рактер. След края на двубоя играчът влезе в конфликт с треньора Люпко Петрович.

"Не се е стигнало чак до скан­дал. Той влезе на терена разлютен. А като напускаше, ми зая­ви "Аз не съм играч за 10 мину­ти". След това просто му казах - "Бягай в съблекалнята". Той не е тренирал, контузен беше. Мо­же да иска повече да играе, но трябва да е подготвен за то­ва", обясни случилото се Петро­вич.

Шефовете на Левски вече са разговаряли с Хеан и са му обяс­нили, че няма да толерират та­кова поведение. Те са уведоми­ли и агентите му за случилото се.

Меридиан мач: Испанци прецакват Лудогорец

Испанският ели­тен тим Селта се разбра с ръковод­ството на Църве­на звезда за тран­сфера на голмайстора на сърбите Александър Ка­тай, съобщават испанските ме­дии. В касата на „звездашите" ще влязат 3 млн. ев­ро, а играчът идва като заместник на своя сънародник Адем Ляич, който бе договорен за „Балаидос", но в последния мо­мент подписа с Торино.

Испанците оба­че са били помо­лени да оставят Катай за мачовете с Лудогорец и да подпишат с него веднага след сре­щите. А ръковод­ството на Селта се е съгласило и по този начин ще прецака „орлите", защото звездата на тима ще играе в двата двубоя. Те са с много голяма важност, тъй като при краен успех Звезда ще се кла­сира минимум за групите на Лига Европа, а това оз­начават сериозни приходи за шампиона на Стария континент за 1991 г.

В Белград оба­че не спят и про­дължават работа­та на трансфер­ния пазар. Те ще привлекат за за­местник на Катай бившия бразилски национал Жо. Все още обаче не е яс­но дали той ще бъде уреден за двете срещи с българския шам­пион.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки