Сензациите в пресата: "Сините" с оферта към Гъргоров

И още: "10 тарана отказаха на ЦСКА-София", "Лудогорец иска 500 хил. евро за резерва", "Синдикът на ЦСКА подкрепил жалба срещу министерство"

Сензациите в пресата: "Сините" с оферта към Гъргоров

Сензациите в българските спортни издания от днес, понеделник, 25-и юли 2016 година:

 

"Тема спорт":  "Сините" с оферта към Гъргоров

 

Ръководството на Левски желае да усили нападателната мощ. Че "сините" се нуждаят от подкрепления в предни позиции се видя в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор (1:1). Спортно-техническият щаб иска да осъществи сензационен трансфер. От "Герена" са хвърлили око на бившия ас на Локомотив (София), ЦСКА, Лудогорец и Локомотив (Пловдив) Емил Гъргоров. В момента Бадема е свободен агент. 

 

35-годишният футболист за последно бе част от пловдивските "железничари" - носи екипа им през миналия сезон. Той се нави да подпише с тима от "Лаута", след като акциите на "черно-белите" бяха взети от Христо Крушарски. Гъргоров подписа със "смърфовете" до 30 юни 2016 година. В "А" група той изигра 18 мача за Локо, в които отбеляза 3 гола. След края на кампанията Гъргоров получи предложение да удължи контракта си с Локомотив. Той обаче отказа с мотива, че очаква предложение от чужбина. В момента Бадема е на почивка.

 

От Левски вече са провели първоначални преговори с играча. "Сините" са му съобщили и парите, които са готови да му плащат. Заплатата на халфа няма да е никак малка, ако той се съгласи да сключи договор. Освен това той ще получи и пари на ръка, за да парафира контракт. Засега обаче Гъргоров все още не е дал отговор на поканата от Левски. "Сините" се надяват, че ще получат положителен такъв от юношата на Локо (Сф) до десетина дни.

 

Както е известно, треньорът на Левски Люпко Петрович иска да подсили отбора с трима играчи, като единият задължително да е таран, а другият офанзивен халф. Бадема може да бъде ползван като плеймейкър и фалшива деветка.

 

"Тема спорт": Верея СтЗ иска Момчил Цветанов

 

Верея Стара Загора ще се опита да привлече бившия футболист на ЦСКА Момчил Цветанов, разбра "Тема Спорт". В момента той е свободен агент, след като бе освободен от червените. Атакуващият халф не попада в плановете на Христо Янев.

 

Днес Цветанов ще разговаря с ръководството на новака в Първа професионална лига. Старши треньорът на заралии Александър Томаш се надява, че футболистът ще склони да подсили тима му. Апетити към Чико има от още няколко тима от България и чужбина.

 

"Меридиан мач": 10 тарана отказаха на ЦСКА-София

 

Бягството на Бьорн Йонсен от ЦСКА-Со-фия в шотландския Хартс обърка сериозно плановете на спортно-техническото ръководство на „червените". В момента треньорът на тима Христо Янев има един-единствен качествен таран -Преслав Йорданов. Георги Минчев все още няма нужната класа да води атаката на отбор, целещ се в титлата, докато Кирил Десподов е по-добър на фланга. 

 

Основната трансферна цел на ЦСКА-Со-фия бе португалецът Гонсало Пасиенсия. Към момента обаче тази сделка едва ли ще се осъществи. „Меридиан Мач" научи, че около 10 тарана от чужбина са отказали на хибрида. И точно заради това отново на хоризонта е изплувало името на Илиан Мицански. За последно националът бе част от корейския Сувон Блууингс и в момента е свободен агент. Неговото желание е да продължи кариерата си в чужбина, но ако до две седмици той не си намери отбор, може да акостира на „Армията".

 

"7 дни спорт": Лудогорец иска 500 хил. евро за резерва

 

Лудогорец не е готов да се раздели лесно с румънския национал Андрей Препелица. Халфът, който пристигна през миналото лято със свободен трансфер от Стяуа, е обект на сериозен интерес от чужбина. Препе е следен от турския Анталияспор. През миналата година, когато той подписа с шампионите, оферта за халфа имаше и от друг тим от южната ни съседка - Трабзонспор. В момента отборът от Черноморието също следи ситуацията с халфа, който е със статут на резерва в Лудогорец.

 

Въпреки че изигра два мача на Евро 2016 (б.а. - най-много от румънските национали в Разград), полузащитникът не е основна фигура в тима на Георги Дерменджиев. Шампионите обаче искат за него минимум 500 хиляди евро.

 

"24 часа": Синдикът на ЦСКА подкрепил жалба срещу министерство

 

Жалбата на бившия изпълнителен директор на ПФК ЦСКА АД Александър Тодоров за изключване на министерството на спорта от списъка на кредиторите е била подкрепена в залата от синдик Дора Милева. Това става ясно от материалите по делото за несъстоятелност, което се води срещу дружеството.

 

Съдинката уважава жалбата и така министерството увисва с близо 1 милион лева, които са дължими на Столичната община за данък сгради и такса смет. ЦСКА е трябвало да поеме плащанията по клаузите на договорите, които имаше за безвъзмездно ползване на базата.

 

След като министър Красен Кралев скъса договора и обяви, че сумата ще бъде вписана при новия конкурс, синдикът на ЦСКА го обвини, че заради това Васил Божков е решил да се откаже от оздравителния си план.

 

В оздравителния план обаче няма предвидена сума за покриването на този дълг въпреки уверенията, дадени в присъствието на Дора Милева на среща в министерството.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки