Пожелания за успех на българите в Рио по време на приема в Бразилското посолство

В градината на посолството бяха изложени два специални плаката, които ще бъдат подписани в олимпийското село на Рио от българските олимпийци и параолимпийци

Пожелания за успех на българите в Рио по време на приема в Бразилското посолство
Бразилският посланик в България Нейно превъзходителство Ана Мария Сампайо Фернандес даде прием в сградата на посолството по случа предстоящите в Рио Олимпийски и Параолимпийски игри, съобщава www.bgolympic.org. На събитието присъстваха част от нашите спортисти, които се подготвят за Игрите, техни треньори, ръководители на спортни федерации и институции, посланици, политици, учени, бизнесмени, културни дейци, и др.

„Искам да пожелая успех на олимпийските и параолимпийските игри в Рио, както и на българските представители в тях. В древността игрите са спирали войните и са прекратявали конфликтите. Успешната организация на предстоящите два глобални форума сега ще е резултат на дългогодишна дейност, на многото усилия на бразилския народ в партньорство с МОК и международните спортни структури,“ заяви в приветствието си към присъстващите посланик Фернандес.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изтъкна, че „сега е времето спортна общност да се обедини, да покаже, че спортът е носител на изконните ценности и добродетели.“ Кралев също пожела от сърце успех на българите в Рио.

„Впечатлен съм от отношението на г-жа Фернандес към българските параолимпийци, за което сърдечно й благодаря. В Рио ще има спортисти с увреждания от 170 държави, конкуренцията ще бъде много силна. Вярвам, че домакините ще предложат отлични условия за всички участници,“ заяви Илия Лалов, председател на Българската параолимпийска асоциация.

Приветствен адрес към присъстващите произнесе проф. Пенчо Гешев, вицепрезидент на БОК. „Нека да поздравим спортисти и треньори на път за Рио, надяваме се предстоящите игри за бъдат нова крачка в утвърждаването на олимпийските ценности. Успех на участниците, успех и на организаторите,“ каза Гешев.

В градината на посолството бяха изложени два специални плаката, които ще бъдат подписани в олимпийското село на Рио от българските олимпийци и параолимпийци и след това ще бъдат върнати като постери за спомен в сградата на Бразилското посолство у нас. По време на приема пред тях си направиха снимка за спомен повечето от присъстващите, сред които бяха българските олимпийци Борислав Новачков и Георги Иванов от борбата свободен стил и колоездачът Стефан Христов.

Преди две седмици председателят на БОК и ръководител на Българската олимпийска делегация  за Олимпийските игри Рио 2016 Стефка Костадинова прие посланика на Бразилия Н. Пр. г-жа Ана Мария Сампайо Фернандес, като на срещата в сградата на БОК бяха обсъдени въпроси, отнасящи се до хода на подготовката за провеждане  на Игрите в Рио де Жанейро. Посланик Фернандес запозна тогава г-жа Костадинова  с актуална информация за готовността на Бразилия и град Рио де Жанейро  да посрещне най-големия спортен форум.
Закриха 15-ите параолимпийски игри (СНИМКИ)

Китай завърши на първо място в класирането по медали със 105 златни, 81 сребърни и 57 бронзови, Ружди Ружди спечели злато за България

Ружди Ружди спечели злато за България на Параолимпиадата в Рио

Титлата на българина в тласкането на гюле идва и със световен рекорд от 12.33 метра

Милена Тодорова не успя да стигне финала на 10 метра пушка

Тя даде резултат от 628.6 точки и се нареди на 22-ро място в квалификацията сред 34 участници

Коджабашев отпадна драматично на 1/4-финалите в Рио

Той загуби драматично в надпреварата в клас 10 от австриеца Кристиан Гардош с 2:3

Денислав Коджабашев с втора победа на Параолимпийските игри

Българинът победи с 3:0 египтянин в Бразилия

Денислав Коджабашев стартира с победа над китаец в Рио

Родният ни тенисист победи с 3:1 Хао Лян

Радослав Златанов завърши на седмо място на финала в спринта на 100 метра в Рио

В клас Т13, Златанов записа време от 11,38 сек. Иванка Колева стана шеста в тласкането на гюле

Иванка Колева изведе българите на откриването на Параолимпийските игри

В състезанията за първи път са включени кану и триатлон

Елица Янкова: Следващата ми цел е европейска титла

"Условията в Рио не бяла зле - имаше си легла, имаше си ядене. Все пак си отишъл на състезание, а не на почивка"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки