Сензациите в пресата: Левски изпусна и Мапуку, глобиха Деса с хилядарка

Петрович отиграва нови варианти в атака, Костов хвърля Стенио в дербито, Сандберг дебютира срещу Витоша Бистрица утре и още…

Сензациите в пресата: Левски изпусна и Мапуку, глобиха Деса с хилядарка

Сензациите в пресата днес, вторник, 26 юли 2016 година:

„Тема спорт”: Сините изпуснаха и Мапуку

Левски не успя да привлече бившия нападател на Берое Жуниор Мапуку. Конгоански-ят таран бе свободен агент, след като през лятото напусна египетския Вади Дегла. 26-годишният футболист, който е висок 187 сантиметра, бе един от вариантите пред сините за подсилване на атаката. Сините проведоха първоначални разговори с него, но след това стопираха преговорите. В това време Мапуку, който е имал оферта и от руски клуб, е предпочел да премине в турски отбор. В момента той се намира в Истанбул и преминава медицински прегледи. Жуниор ще подпише с втородивизионния Бандърмаспор. Председателят на Управителния съвет на Левски Николай Илиев пък заяви, че клубът няма да привлече Емил Гъргоров. Факт е обаче, че от спортно-техническия щаб на тима са се интересували от възможността да вземат офанзивния халф, който е свободен агент. За последно той бе част от Локомотив Пловдив. Разговори с Бадема е провел генералният мениджър Андрей Желязков. От "Герена" обявиха, че не спират да работят по привличането на нови играчи. Приоритет на шефовете обаче е да изпълнят желанието на Люпко Петрович и да му осигурят още един централен нападател, както и защитник. Опитите им да го сторят обаче до момента са безуспешни. Столичани са насочили поглед към чуждестранния пазар. През лятото Левски привлече петима нови - вратаря Иван Чворович, защитниците Димитър Пиргов и Симон Сандберг, перуанското крило Хеан Деса и испанския нападател Антонио Аниете. Само за шведския бранител Сандберг извади пари - откупи го от елитния Хекен.

„Тема спорт”: Костов хвърля Стенио в боя

Треньорът на Ботев Пловдив Николай Костов е решил да рискува с включването сред титулярите на последното ново попълнение - халфа Стенио дос Сантос. Полузащитникът бе взет на пожар след тежката контузия на капитана Лъчезар Балтанов, която го вади от строя за половин година. Бившият футболист на Черно море ще действа в средата на терена до Серкан Юсеин. Играчът от Кабо Верде игра само 6 последната контрола с Верея, когато се появи като резерва. На "Тича" той изкара два сезона 2014/16, като записа 55 мача и вкара 7 гола. Атаката на Ботев ще бъде водена от Иван Стоянов, който ще бъде подпомаган от задни позиции от бразилците Бризола, Жоао Пауло и Тодор Неделев. В отбрана ще действат Цветомир Панов отдясно и Крум Стоянов отляво, а като двойка централни защитници ще са Радослав Терзиев и Кристиан Димитров. На вратата ще е Георги Георгиев. От очаквания стартов състав за събота новите имена са цели седем.

"7 дни спорт": Левски глоби Хеан Деса с хилядарка
Ръководството на Левски глоби новото попълнение Хеан Деса с 1 000 лв. Той отнесе санкцията заради разправията си с треньора Люпко Петрович след отпадането от Марибор в Лига Европа. Тогава перуанецът заяви на сърбина, че не е играч за десет минути. Петрович пък му отговори с "Марш в съблекалнята". Фактът, че Деса си е позволил подобен род реплики към треньора, не се хареса никак на "сините" шефове, затова и идва глобата. Освен това Деса е с последно предупреждение за изгонване. Иначе преди дни той се извини на треньора и целия щаб в личния си профил в "Туитър". Перуанецът обясни, че реакцията му е била плод на ярост след отпадането от Марибор.

„Тема спорт”: Петрович отиграва нови варианти в атака

Треньорът на Левски започна да отиграва различни варианти в нападение. Причината е, че в първия мач от новото първенство в Първа професионална лига той няма да може да разчита на Роман Прохазка. Сините посрещат Монтана на 31 юли, неделя, от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов", а словакът е наказан за този мач. Той бе санкциониран с два двубоя лишаване от състезателни права преди последния кръг на миналото първенство. Прохазка пропусна визитата на Берое (1:2), а сега ще бъде на трибуните срещу Монтана. Роман игра като дясно крило в двата двубоя от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор. Сега се очаква той да бъде заменен от Хеан Деса или Божидар Краев. 23-годишният перуанец се забърка в скандал с треньора Люпко Петрович, като му заяви, че не е играч за 10 минути. Това стана веднага след реванша със словенците. След разговор с мениджьрите си той обаче поднесе извинения на сръбския специалист. Предстои да видим дали те ще му помогнат да се добере до титулярно място. Възможно е за мача с Монтана Петрович да смени местата на Венцислав Христов и Антонио Аниете - испанецът да започне на върха на нападението, а бившият футболист на Берое да действа зад него.

„Тема спорт”: Сандберг дебютира срещу Витоша Бистрица утре
Левски уреди контрола преди старта на първенството. Сините ще се изправят срещу Витоша Бистрица утре. Спа-рингът ще бъде от 19:00 часа на стадион „Георги Аспарухов". Двубоят ще се излъчва директно по клубната телевизия Левски ТВ. Очаква се в срещата треньорът Люпко Петрович да даде шанс на футболистите, които играха по-малко по време на лятната подготовка, както и в двата сблъсъка с Марибор от Лига Европа. Неофициален дебют за Левски срещу Витоша трябва да запише шведският защитник Симон Сандберг. Той бе привлечен на „Герена" непосредствено преди евромачовете със словенците - и в двата бе на резервната скамейка, но не влезе в игра. В последните дни Сандберг бе измъчван от стомашни проблеми, но се очаква да бъде готов на линия за сблъсъка. Очаква се той да започне първенството като титуляр. Шведът може да играе като централен защитник и десен бек. Той ще замени в състава един измежду Александър Александров и Сашо Александров. Последните двама не бяха на висота в двубоя с Марибор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки