Сензациите в пресата: Обещание на Гонзо създало драмата с Деса

Сините вадят 220 хил. евро за централен нападател; Карагарен може да стане „шериф”

Сензациите в пресата: Обещание на Гонзо създало драмата с Деса
Сензациите в българската спортна преса на 27 юли 2016 г.:
 
„Меридиан Мач”: Обещание на Гонзо създало драмата с Деса
 
Обещание на бившия спортен директор Георги Иванов е създало напрежението около новото попълнение на Левски Хеан Деса. футболистът бе анонсиран като перлата в лятната селекция на клуба и дойде с реномето на перуански национал. „Меридиан Мач" научи, че в преговорите за Деса Гонзо е включил обещание, че той ще бъде твърд титуляр и целият състав ще се върти около него. Той обаче закъсня за подготовката, след което се контузи и логично отпадна от първия мач с Марибор. На реванша пък влезе едва в 86-ата минута и след двубоя се сдърпа с Люпко Петрович.

 
След извинението му обаче сега се очаква Деса да е титуляр в контролата с Витоша (Бистрица), а и в мача с Монтана на старта на „А" група, тъй като Роман Прохазка е наказан.
 
„Тема Спорт”: Сините вадят 220 хил. евро за централен нападател
 
Ръководството на Левски е склонно да извади 200 хиляди евро, за да удовлетвори желанието на старши треньора Люпко Петрович и да привлече още един централен нападател.
 
Сръбският специалист разполага за тази позиция с Венцислав Христов и Бабатунде Аденижи. Първият обаче изпусна няколко чисти положения в реванша с Марибор (1:1) от втория квалификационен кръг на Лига Европа, а нигериецът все още няма гол в официален мач за сините (12 за първенство през пролетта и 2 в евротурнирите този сезон). В момента на Терена" работят по няколко варианта за подсилване на атаката. Сините в крайна сметка не привлякоха предлагания им конгоанец Жуниор Мапуку - бившият стрелец на Берое отиде във втородивизионния турски Бандърмаспор.
 
През лятото Левски привлече петима нови футболисти - вратаря Иван Чворович, защитниците Димитър Пиргов и Симон Сандберг, крилото Хеан Деса и испанеца Антонио Аниете. От тях само за шведския бранител Сандберг бе плащана трансферна сума, останалите четирима пристигнаха на „Герена" като свободни агенти.
 
Освен нападател Люпко Петрович иска в състава си още плеймейкър и защитник. Вариант за сините отново може да стане Галин Иванов. Халфът напусна втородивизионния турски Самсунспор. Преди края на миналото първенство от „Герена" бяха декларирали интерес към своя юноша. През миналата кампания Иванов бе преследван от травми. Заради това взе участие само в 9 мача, в които отбеляза 1 гол. Той бе сред избраниците на националния селекционер Ивайло Петев за турнира "Кирин къп", в който България загуби с 2:7 от Япония и 0:4 от Дания.

 
„Меридиан Мач”: Карагарен може да стане „шериф”
 
Крилото на Локо (Пд) Бирсент Карагарен може да премине в молдовския шампион Шериф Тираспол, научи „Меридиан Мач". 23-годишният футболист е бил наблюдаван от „шерифите" още през пролетта на миналия сезон, като сега се очаква те да пратят човек и на дербито с Ботев, което ще се играе в събота на бургаския стадион „Лазур".
 
В момента в състава на молдовците има един българин. Става дума за национала Божидар Митрев. Иначе там през последните години играха още Владислав Стоянов, настоящият вратар на Ботев Георги Георгиев, както и нападателят Исмаил Иса. Шериф отпадна от Европа, след като не успя да се справи с израелския шампион Апоел Беер Шева.
 

Иначе Бирсент Карагарен играе на „Лаута" от лятото на 2014      г. През първия си сезон крилото  от Асеновград вкара 5 гола в 30 мача, а през миналия реализира 3 попадения в 26 срещи Той е играл още за Асеновец, Шумен, Етър и Верея. През този летен трансферен прозорец Локо (Пд) вече продаде един свой основен футболист – Иван Иванов, който премина в гръцкия гранд Панатинайкос.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки