А бе, къде е Божо?

След Сити и Ювентус Краев трябваш да е или звездата на Левски, или трансфериран за 1 милион, а сега е просто резера

А бе, къде е Божо?
Манчестър Сити, Ювентус, Уест Хем или поне голямата звезда на Левски. Това бяха част от възможните сценарии за Божидар Краев само до преди няколко месеца. В момента младокът здраво е окупирал резервната скамейка и изобщо не влезе в игра в двата мача с Мари-бор. Като гледаме актуалното статукво на „Герена", май и не се очертава скоро да влезе. По двата фланга играят твърдо Прохазка и Нар, а Хеан Деса също чака своя шанс и дори вече роптае, че не е титуляр. Всичко това изправя Краев пред угрозата да търка пейката. Какво точно се обърка за талант номер 1 на „Герена"?
 
Краев дълго време бе промотиран, като най-бързо развиващия се юноша на отбора. Той окупира титулярното място по фланга и започна да играе мач след мач. Истината обаче е много проста -Краев бе налаган, защото го имаше правилото за футболист до 21 години. На „Герена" избраха донякъде по-правилният вариант, при който да въртят две-три момчета, като от тях с абсолютен приоритет бе Краев и надеждата, че с постоянна игра той ще се изгради като качествен футболист. Само че в тима объркаха нещо много важно. Вместо да обмислят коя е най-точната позиция на Краев и да въртят отбора около него, те избраха да го сложат да запълва дупки там, където няма други футболисти. На принципа „един млад ще пречи най-малко на фланга" започнаха да го налагат на позиция, която просто не е неговата.
 
Така логично в началото Краев започна с ентусиазъм, че е част от първия тим, да играе много силно и спечели публиката на своя страна. Постепенно обаче нивото му падна, защото той не беше правилно развиван, а просто налаган. А между двете понятия има толкова голяма разлика...
 
Краев започна да се превръща от любимец на Сектор Б в човек, който всички искаха да не играе. През миналия сезон гордостта на Стойчо Стоев и феновете бе, че се налагат много млади момчета и Левски е сред много малкото клубове у нас, които не се стараят просто да отбият номера с правилото за играч U21. В началото на този сякаш сред същите тези фенове се чувства едно облекчение, че правилото падна и Краев спокойно може да не играе. А за всичкото това дори не е виновен самият той... Както не са виновни и близнаците Цоневи, че така и не получиха достатъчно шансове сред титулярите и решиха да си тръгнат.
 
Казусът „Краев" обаче е по-неприятен, защото показва, че Левски като клуб трябва да промени отношението си. Когато един юноша на клуб като „сините" е бил поканен на проби в Ман Сити и Ювентус, не бива да се изпуска момента. Или форсираш нещата, надуваш балона, взимаш 1 милион за него и продължаваш напред, или правиш този футболист голямата фигура, за да стане звезда в Левски и след време да бъде пласиран за още повече пари. Ако Краев продължава да търка пейката без да получава шансове никъде по терена, няма да се случи нито първото, нито второто.
 

Димитър Димитров и Стефан Дачев, „Меридиан Мач” 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки