Бойчо Величков: Иван Василев е спасителят на Локомотив

Създаде се ситуация, при която правим голям скок - от „А“ окръжна, отиваме в „Б“ група, директно прескачайки „В“ група

Бойчо Величков: Иван Василев е спасителят на Локомотив
Изпълнителният директор на Локомотив 1929 (София) Бойчо Величков даде блиц интервю за официалната фейсбук страница на клуба.
 
Какво е за Вас Локомотив?
Локомотив е моят живот. От дете съм на стадиона, преминал съм през всички възрастови групи, така че мога спокойно да кажа, че целият ми живот е минал в Локомотив.
 
Какво Ви мотивира да поемете Локомотив?
Изключително голяма отговорност е, особено в този труден момент. Знаете каква беше ситуацията преди това. Започнахме от нулата, дори смея да кажа и под нулата. Тази година в процеса на създаването на условия, на организация, успяхме да надхвърлим очакванията си. Направихме много неща и вярвам, че ще се справим и с всичко предстоящо.
 
Кои са основните ценности, които искате да научат децата от школата на Локомотив София 1929?
Преди всичко важно е да станат дисциплинирани и отговорни.
 
Какъв трябва да бъде талисманът на Локомотив София 1929?
Интересен въпрос. Два са символите към момента. Единият е локомотив, другият – катеричка. Знаете за рефрена, който се пее от нашите привърженици.
 
Какво е Иван Василев за Локомотив?
За момента мога да кажа, че той е спасителят! Ако не беше поел Локомотив в онзи изключително труден момент, много се съмнявам, че щяхме да бъдем там, където сме в момента с възстановяването на клуба. Ако не беше той, нямаше да има и едно дете на стадиона, а всички виждаме как броят им постоянно расте. Той направи изключително много като човек и като локомотивец. Както и при мен, по-голямата част от живота му е минала на стадиона. Той се нагърби с голяма отговорност в един от най-тежките моменти в цялата история на Локомотив. Надявам се без катаклизми, стъпка по стъпка да се върнем там, където ни е мястото.
 
Какво да очакват феновете на Локомотив през новия сезон?
Първата ни цел беше да възстановим детско-юношеската школа и да върнем тези деца, които по една или друга причина бяха напуснали Локомотив. Мисля, че се справихме с тази задача. Знаете за мъжкия отбор, че тръгнахме от „А“ окръжна и си бяхме поставили задача да първо да изградим нашия дом и след това внимателно да атакуваме горните групи. Създаде се ситуация, при която правим голям скок - от „А“ окръжна, отиваме в „Б“ група, директно прескачайки „В“ група. Времето ни притиска, ситуацията е такава, че ние лека-полека трябва да градим отбор, който да се затвърди, да показва добър футбол, да радва публиката и в близко бъдеще при създалата се обстановка да се атакува и „А“ група. За момента основната ни цел е да изградим един млад отбор, който в бъдеще да показва хубава игра и добри резултати.
 
Черното тото е...
Бич Божи. Черното тото е нещо, което компрометира футбола. Вече виждаме, че го има и в други спортове, така че това е нещо, от което трябва да се пазим.
 
Бъдещето на Локомотив е…

В младите. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки