Капитанът на Дунав: Фенове и отбор - заедно можем да постигнем много в елита

"Неприятно за всички е, че домакинските ни мачове засега ще са в Разград", каза Диян Димов

Капитанът на Дунав: Фенове и отбор - заедно можем да постигнем много в елита

Капитанът на "Дунав" Русе Диян Димов е обнадежден за предстоящото представяне на отбора в Първа лига.

 

30-годишният полузащитник е капитан на всички гарнитури на "драконите" по време на израстването си в русенската школа. Играл е още за "Бенковски" Бяла, "Лудогорец" Разград, "Светкавица" Търговище и "Етър" Велико Търново.

 

Димов отчете, че всички в отбора са готови за предстоящия сезон.

 

"Смятам че направихме добра подготовка и сме готови физически на 100% за първия мач. Играхме контроли с доста добри отбори като "Левски" София, "Берое" Стара Загора и румънския елитен "Волунтари". Представихме се на ниво, въпреки умората от тежките тренировки и по-късата ни скамейка", коментира русенският капитан.

 

Той е категоричен, че "Дунав" има отбор, който да представи града и името на голямата европейска река подобаващо в елита.

 

"Неприятно за всички е, че домакинските ни мачове засега ще са в Разград. Особено за нашите фенове. Надяваме се обаче да ни подкрепят в този труден за отбора момент. Така както го направиха и през миналия сезон. Тогава с тяхна помощ успяхме да преборим конкуренцията в "Б" група. Сега ще ни е още по-трудно. Фенове и отбор заедно обаче можем да постигнем много в елита", категоричен е Диян Димов.

 

В тази връзка той заяви, че в първия си мач в Първа лига за този сезон "драконите" излизат за победа. Както вече съобщихме, "Дунав" "приема" на стадион "Лудогорец Арена" в Разград тима на "Верея" Стара Загора на 30 юли, събота, от 21:15 ч.

 

"За мен лично е голямо събитие да изведа "Дунав" с капитанската лента в този мач. Първият мач за "Дунав" в елита след 25-годишно прекъсване. Сигурен съм, че имаме футболисти и по-важното отбор, който с подкрепата на русенската общественост и нашите фенове може дълги години да е в елита. Именно затова сме длъжни да преследваме победата във всеки мач в първенството, независимо срещу кого", сподели още русенският капитан.

 

Междувременно от клуба припомнят, че вече са в продажба билетите за мача на 30 юли срещу "Верея". Те са с цена 5 лв. и са достъпни в магазин "SportLic" на бул. "Цар Фердинанд" 3 /в сградата на "Здравко Чампоев" до Градските хали/ в Русе, както и на базата на "Лудогорец" до 14 ч. в събота. След 17 ч. в деня на мача могат да бъдат намерени и на касите на стадиона в Разград.

 

Първоначално се предлагат пропуски за централните сектори на "Лудогорец Арена", като след запълването им има готовност веднага да бъдат пуснати в продажба и билети за другите сектори. В тази връзка домакините от Разград припомнят, че за сигурността на стадиона се грижи и постоянно видеонаблюдение. На трибуните е забранено пушенето, като за целта има специално обособени места.

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

Черно море и Дунав уредиха контрола

Спарингът ще се проведе утре от 17:00 часа в Русе

ОФИЦИАЛНО: Русенското дерби се отлага

Среща между Дунав и Локомотив днес няма да има

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

Вижте какво се случи по време на Общото събрание на футболния клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки