Йоргачевич слага капитанската лента

Сърбинът ще получи тази чест в 50-ия си мач с екипа на Левски

Йоргачевич слага капитанската лента
Сръбският вратар на Левски Боян Йоргачевич ще има възможността да изведе отбора с капитанската лента на старта на новото първенство срещу Монтана. Сините приемат съперника утре от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов", а двубоят ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2.
 
Треньорският щаб на сините е определил Боян за капитан, защото първите двама ще отсъстват. Лентата по принцип стои на ръката на Веселин Минев. 35-годишният ляв защитник ще пропусне срещата заради контузия. Той е под въпрос и за гостуването от втория кръг на шампионата срещу Локомотив Пловдив. Аут срещу тима от "Огоста" е и Роман Прохазка. Словакът е втори капитан на сините. Той обаче ще бъде на трибуните утре заради наказание, което има да изтърпява от миналото първенство.
 
Затова и Йоргачевич ще сложи лентата. Той изведе сините с нея и в контролата срещу Витоша Бистрица (2:1). Във въпросната среща Минев не игра, а Прохазка се включи в края на двубоя.
 
Веселин Минев безспорно е най-опитен в селекцията на Люпко Петрович. Левият бек има 190 мача с екипа на Левски във всички надпревари. Той има един отбелязан гол, и то именно срещу Монтана. Роман Прохазка може да се похвали с 97 официални двубоя за Левски. Боян Йоргачевич пък за първи път ще сложи лентата в своя юбилеен мач номер 50 с екипа на сините. Той дебютира за клуба в началото на 2015 година, а вече е със статут на любимец на феновете, въпреки че все още няма спечелен трофей. Йоргачевич е чужденецът с най-много мачове на вратата на тима от „Герена". През миналия сезон той не пропусна нито един двубой на отбора, като бе на терена през всичките минути - пази 32 пъти в А група, както и в три срещи за Купата на България.
 

Интересното е, че за първи път през настоящата кампания Левски ще има двама чуждестранни капитани - Прохазка и Йоргачевич. Преди това в историята на сините само французинът Седрик Бардон е носил лентата на тима в официален мач. С нея на ръката са били още Игор Томашич и Лусио Вагнер (чужденецът с най-много мачове за Левски). Хърватинът и бразилецът бяха част от дрийм тима на Станимир Стоилов, но те са били капитани само в приятелски мачове.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки