Сензациите в пресата: Атакуват ЦСКА със стикери и свастики

В Лудогорец недоволни от играта на Натанаел, разделят се с двама при отпадане от Европа

Сензациите в пресата: Атакуват ЦСКА със стикери и свастики
Сензациите в българската спортна преса на 30 юли 2016 г.:
 
„24 часа”: Атакуват ЦСКА със стикери и свастики
 
Атаката срещу ЦСКА продължава. Сутринта в петък целият столичен булевард „Драган Цанков" осъмна със стикери „ЦСКА не е „Литекс".
 
През нощта е атакуват и стадион „Българска армия", като по трибуните са изрисувани хитлеристки свастики. Най-много имало на сектор „Г". Целта е да бъдат снимани, след което БФС да наложи наказание за расизъм. Първо е глоба от 37 500 лева. Следва още една на същата стойност и при трето провинение се излита от групата.
 
За целта част от агитката на „червените" започна спешно да чисти стадиона, за да може да се играе мачът със „Славия" в нормална обстановка.
 
Получен е и сигнал, че близки на бившия шеф на стадиона Калоян Стоянов-Цимбика ще се опитат да влязат с нацистки знамена сред агитката, за да ги развеят по време на мача. Предупредени били дори медии да следят определени места, за да могат да направят по-добри снимки.
 
УЕФА изтри участията на ЦСКА в евротурнирите в съответствие на факса си, че това е нов клуб и той няма как да замести „Литекс" в младежката   Шампионска
лига.
 
Емблемата и марката на ЦСКА в момента са заложени в НАП още от времето на „Титан". Ръководството на клуба в лицето на един от собствениците - Юлиан Инджов обеща да ги изкупи при следващия търг, който бъде обявен от агенцията. Това обаче не се очаква скоро, след като бяха провалени три поради липсата на интерес.
 
На официалния си сайт „червените" поздравиха бившия си собственик Васил Божков, който в петък навърши 60 години.
 
Другото дружество, което вече се казва Футболен клуб „Централен спортен клуб на армията 1948" пък внесе документи в БФС за участие в областната група на София. Това е чисто ново дружество, направено от Божков, за да се оздравява това, което е в процедура на несъстоятелност.
 
„Тема Спорт”: В Лудогорец недоволни от играта на Натанаел
 
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не е останал доволен от представянето на Натанаел Пимиента в двубоя с Цървена звезда в Разград, бразилецът имаше голяма вина за първото попадение, след като остави зоната си непокрита. Той се бе включил в атака, а никой от дефанзивните халфове не го бе подсигурил. Това даде възможност на Катай да се възползва от празното пространство и да реализира в мрежата на Стоянов. Като цяло Натанаел не бе никак убедителен в дефанзивен план и допусна доста грешки, като и в опитите му за пробив в предни позиции липсваше достатъчно ефективност.
 
Скастрен за играта си е бил и Лукас Саша. 26-годишният полузащитник много често не се разбираше добре със Светослав Дяков и затова оставаше голямо пространство между двамата и отбраната. При втория гол бразилецът бе прекалено далеч от Канга и не успя да блокира навреме удара му. Неведнъж в срещата халфът позволяваше да бъде преодолян с лекота, което не се е понравило на Дерменджиев, възможно е в реванша със Звезда на "Мала Маракана" титуляр да бъде Анисе Абел, който е доста по-агресивен и работоспособен. Това може да е от полза за отбора, който ще трябва да овладее средата на терена, ако иска да спечели гостуването си в Белград.
 
Разделят се с двама при отпадане от Европа
 
Лудогорец почти сигурно ще се раздели с поне двама играчи, ако не се класира нито в групите на ШЛ, нито в тези на ЛЕ.  С  най-сериозни шансове да си тръгнат от Разград са Джоди Лукоки и Андрей Препелица. Първият е желан от турския елитен Трабзонспор, като двата клуба вече са започнали преговори. Югоизточните ни

съседи дават 1,5 млн. евро за правата на холандеца, докато от Разград искат с 500 хиляди повече. Възможно е обаче от ръководството да склонят да го продадат на по-ниска цена, ако в касата на клуба не влязат свежи приходи от УЕФА. Подобно е положението и с Андрей Препелица. За разлика от Лукоки обаче румънецът е твърда резерва в състава. Варианти пред него са също клубове от Турция, както и от Близкия изток. Не е изключено и завръщане в Стяуа. Цената му обаче не е никак ниска - 500 хиляди евро. Засега това спира мераклиите за подписа му. Самият Препелица не е доволен от статута си и иска да потърси реализация на друго място. 

Разкритие: Новият бразилец пристигна за подпис с Левски (ВИДЕО)

Вижте кой е той

Официално: Трима африканци подписаха с Ботев (Пловдив)

След успешни проби договори получиха двама нигерийци и конгоанец

Етър с трети нов

Финландецът Дидис Лутумба-Пита подписа с „болярите“

Бивш национал подписа с Черноморец (Бургас)

Вижте подробности

Ботев (Пд) взе нигериец, прави нов опит за голмайстора на Хебър

Вижте подробности

Официално: ЦСКА преотстъпи защитник на Пирин

Вижте какво съобщиха от „Армията“

В Полша: Локо (Пд) продава вратаря си

Хоркаш ще заиграе във Видзев, тръбят в страната

В Турция: Гьозпете се разбра с ЦСКА 1948 за Елитон

Отборът на Мъри Стоилов уреди централния защитник, твърдят в страната

Официално: Беласица подписа с Гущеров

Договорът е до края на сезона с опция за удължаване, съобщи кореспондент на Novsport

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки