Възроденият Локомотив (Бургас) стартира от А областна група

Любимци на агитката на Нефтохимик ще бъдат водещите играчи на тима

Възроденият Локомотив (Бургас) стартира от А областна група

Новият клуб Локомотив (Бургас) стартира лятната си подготовка на 1-и август от 18.00 часа на своята база "Съдърланд Арена", която се намира в границите на Спортен комплекс "Лазур" в Бургас, обяви старши треньорът Благомир Митрев.

Бургаските "железничари", които бяха възстановени след 34 години отсъствие, ще стартират новия си футболен живот от А областна група, добави треньорът. За момента в мъжкия отбор са селектирани 16 футболисти, има някои известни имена сред тях, но те ще бъдат обявени на първата тренировка. По непотвърдена информация, доскорошният капитан на Нефтохимик Бургас Станислав Жеков и опитният вратар Костадин Георгиев, за последно пазил мрежата на Аполония (Созопол), ще бъдат опитните играчи в селекцията на Локомотив (Бургас).

"Разбира се, че ще залагаме на млади играчи, но на терена ще виждаме и някои опитни футболисти, познати имена. Те са нужни от една страна за да помогнат с рутината си на младите, а от друга да привличат като атракция зрителите на нашите мачове, обясни Благо Митрев.

"Амбициите ни са високи, но нека не забравяме, че в момента едва започваме. Всички в Локомотив са мотивирани за големи неща". Локомотив (Бургас) ще играе домакинските си мачове в "А" областна група именно на Съдърланд Арена. Игрището е напълно реновирано с ново затревяване, брандирано е и с новия спонсор на клуба. Американската компания Съдърланд се ангажира с клуба като генерален спонсор и постепенно ще увеличава финансовата подкрепа, доволни са в най-младия бургаски клуб. Локомотив (Бургас) продължава и със селекцията при най-малките, като събира деца родени 2003, 2004 и 2005-а година.

Клубът организира и Детска железничарска купа за момчета, родени 2006/2007 година. Турнирът е по правилата на футбол-5 и ще участват осем отбора. Това са Локомотив 1929 (София), Локомотив (Пловдив), Локомотив (Горна Оряховица), Локомотив (Дряново), Сините камъни (Сливен), Поморие, Хармъни Суитс (Слънчев бряг) и домакините от Локомотив (Бургас). Мачовете ще се играят на 12, 13 и 14 август на терена Съдърланд Арена в жк Лазур, Бургас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки