Отложиха първия пролетен кръг на "А" и "Б" групите

Спортно-техническата комисия (СТК) към БФС взе решение да отложи първия пролетен кръг на "А" и "Б" групите с една седмица.

Отложиха първия пролетен кръг на "А" и "Б" групите

Спортно-техническата комисия (СТК) към БФС взе решение да отложи първия пролетен кръг на "А" и "Б" групите с една седмица, предаде репортер на Novsport.com. Причината е снегът, който се задава от северозапад вероятно ще обърка програмата на "А" група. Метеоролозите очакват 20 см покритие и говорителят на СТК Марин Маринов заяви, че здравето на футболистите е най-важно. Въпреки че някои клубове искаха да играят мачовете си, според говорителя решението е най-правилното. Всички двубои ще се състоят както по програма, но със седем дни по-късно.

Решението по никакъв начин не влияе на програмата за Купата на България. Мачовете ще изиграят както са заложени предварително. „Предполага се, че времето след първи март ще се оправи, а мачовете за купата са след това, така че това не би трябвало да е проблем”, каза Марин Маринов.
„Никой от клубовете не е подавал искане за отлагане, това е инициатива на комисията. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Няма вариант, ако някой реши да играе, няма как да го направи”, поясни Маринов.
Другото важно решение е отказът на СТК да запише службена загуба на Вихрен в двубоя за Купата срещу Левски, поискано от "сините". Мачът ще се играе на стадиона в Кюстендил на 4 март.
Както е известно, Станимир Стоилов първи поиска отлагане на кръга. Към него се присъединиха и някои други треньори, докато Емил Велев бе против това отлагане, а Димитър Пенев каза, че за ЦСКА няма проблеми нито с програмата, нито с времето.



 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки