Бойко Величков: Ботев (Враца) може повече

Постоянството ще направи разликата между отборите в класирането в края на сезона, отчита Величков

Бойко Величков: Ботев (Враца) може повече

Себераздаването и ефективността в нападение са двете неща, от които остана най-доволен Бойко Величков след убедителната победа на неговия Ботев (Враца) срещу Банско с 4:0. Той е доволен, че играчите му във втори пореден мач показват изключително голямо желание за игра и трудът им се отплаща.

Притесненията му са свързани най-вече с припряността и напрежението в моментите, когато Ботев трябва да води играта и да организира постепенно нападение. Когато желанието е прекомерно високо, започва да страда качеството, обясни Величков след мача с Банско. Спорд него тимът му може много повече и постепенно с трупането на победи и точки ще дойдат нужните спокойствие и самочувствие. Това ще позволи на момчетата му да разгърнат пълния си потенциал, да запазят агресията и съответно да повишат креативността си.

Ботев (Враца) вече е настроен за предстоящото гостуване на Левски (Карлово) в събота. "Подхождаме с респект към опитния им треньор и футболисти, като се надяваме, че все още не са напълно комплектовани", уточни Величков. "Отиваме с желание за победа и вярвам, че имаме сили да направим втори пореден силен мач тази седмица. Постоянството е основното качество, което ще направи разликата между отборите в класирането в края на сезона", смята Бойко Величков.

В срещата с Банско Ботев (Враца) постигна изразителна победа с 4:0. Точни за домакините бяха Павел Петков, Венци Иванов, Денис Цолев и Ивайло Цветанов. Петков напусна с червен картон още в 34-тата минута, но това не се отрази на играта на домакините от Враца. През второто полувреме вратарят Яначков имаше няколко сигурни намеси, с което запази вратата си суха за първи път този сезон. За Ботев в последните минути дебютира 17 годишния юноша Виктор Василев, който имаше основен принос за последното попадение на врачани.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки