Петричев за Левски: Пресолиха манджата, досмеша ни от питането за чужденците

"За по-леки нарушения Моци бе разпъван на кръст", каза шефът на Лудогорец, клубът продаде 9000 билета за плейофа

Петричев за Левски: Пресолиха манджата, досмеша ни от питането за чужденците

„Не беше приятна загубата от Левски, но ние не правим драми в нито една посока. Приехме се резултата и се концентрирахме върху предстоящия мач с Виктория Пилзен.”

Това каза изпълнителният директор на Лудогорец по повод плейофа в сряда за влизане в групите на Шампионската лига. Ангел Петричев обясни, че вече са продадени 9000 билета за двубоя, който стартира в 21:45 часа на Националния стадион. Стана ясно още, че тимът ще проведе своята официална тренировка на стадион "Васил Левски", а не както предварително бе решено - на "Георги Аспарухов".

„С Левски имаме още три мача, а тук имаме един шанс да влезем в групите на Шампионската лига. Гордея се с нашите момчета, че направиха така, че отново химнът на Шампионска лига да звучи в София. Тук е Шампионската лига, в София, ако дойдете на стадиона, ще я чуете”, каза Петричев за „Дарик”, а после бе запитан защо Лудогорец сезира Дисциплинарната комисия към БФС по повод травмата на Абел Анисе, дошла след сблъсък с Роман Прохазка. В крайна сметка словакът бе наказан за два мача, а мадагаскарецът ще е аут за два месеца заради две спукани ребра.

„Ние знаехме още след края на мача, че имаме право да сезираме комисията, защото има тежко пострадал наш футболист. В началото смятахме да не предприемаме сериозни стъпки, но като чухме, че Левски имат претенции срещу съдията и се започнаха с всевъзможни декларации, решихме да пуснем жалба. Ако колегите от Левски се бяха отдали на радостта от победата, вместо да търсят под вола теле, нямаше да пуснем. Аз обаче ги разбирам, те са с ново ръководство, сега искат да са активни, ще го проболедуват това нещо. Просто ние мислехме да не предприемаме нищо, но колегите малко пресолиха манджата. Ние получихме доста запитвания от наши фенове защо си мълчим за Анисе, защото той е основен наш игра и щеше да ни е от полза в сряда вечер.”

Затова, че в действията на Роман Прохазка не са били умишлени:

„Ако Моци беше направил подобно нещо, щяхме да го вкараме в затвора. За къде-къде по-леки нарушения той беше разпънат на кръст. А сега ние имаме основен наш играч, който е аут за два месеца, така че какво да говорим повече.”

За поисканата от Левски поименна справка от БФС относно картотекираните футболисти в Лудогорец и най-вече за тяхната националност и гражданство:

„Досмеша ни, защото бе изключително нелепо. Клуб от ранга на Левски не би трябвало да влиза в подобни полемики. Ние работим професионално и не бихме допуснали такава грешка.”

Да не би чужденците в Лудогорец получават по-лесно българско гражданство?

„Само ние си знаем какво ни е коствало това нещо. Чисто административно управлението на Лудогорец не е никак лек процес. Това, че не се бием в гърдите, не означава, че не си вършим работата.”

За отношенията между двата клуба:

„Този мач с Левски ще го забравим бързо, надявам се и те да го забравят бързо. Аз изпитвам уважение към ръководството, защото се опитват да изтеглят клуба от кризата. Аз мисля, че този мач няма да ни развали отношенията, дори ние заявихме „Георги Аспарухов” за младежката Шампионска лига, ако се класираме, така че ще се радвам този стадион да приеме нашите деца.”

За организацията на сблъсъка с Виктория Пилзен:

„Доста по-лесно се случват нещата с организацията и Националния стадион. Има вече и табло, а отделно теренът е в много добро състояние. Условията за публиката ни не са добри, но за съжаление такова е състоянието на държавата ни. В някакъв момент могат и да бъдат отделени средства затова, но иначе доста неща са променени (към добро) от последния ни плейоф преди две години.”

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки