Сензациите в пресата: Чужденец поема ЦСКА

И още: "ЦСКА между легенда или чужденец", "Джуджето хвърли кърпата след 1:1", "Пелето остава и при новата власт"

Сензациите в пресата: Чужденец поема ЦСКА

Сензациите в пресата от днес, понеделник, 22 август 2016 година:

 

"24 часа": Чуженец поема ЦСКА

 

Класен треньор от чужбина ще е новият треньор на ЦСКА, научи „24 часа". Собственикът на клуба от „Българска Армия" Гриша Ганчев се е насочил към чуждестранен специалист и веднага е започнал преговори, след раздялата с Христо Янев.

 

Почти сигурно на „Армията" ще пристигне легионер с много сериозна визитка, който досега не е работил у нас.

 

Спрягаха се и кадри, с които Ганчев е работил преди това в „Литекс".

 

Към момента е ясно, че Любослав Пенев не е вариант да се върне като треньор на „червените". Към нулата клонят шансовете изобщо българин да е начело на отбора. Единственият и най-силен обмислян български ход от Ганчев бе голямата легенда на родния футбол и ЦСКА Христо Стоичков да поеме клуба. Камата се асоциира с проекта за връщането на „червените" в елита на българския футбол и дори е сред акционерите в новосформираното дружество ПФК „ЦСКА-София" ЕАД. 

 

Захващане и с треньор-ството в момента със сигурност би довело до сериозна промяна в начина на живот на Агент 008, който се превъплъти в най-звездното журналистическо попълнение в екипа на американския канал за испаного-ворещи „Унивисион Де-портес", собственост на най-голямата мексиканска телевизия „Телевиса".

 

"Труд": ЦСКА между легенда или чужденец

 

СКА е поставен на кръстопът за най-важния пост още след четвъртия кръг в Първа лига - кой да е новият треньор. Христо Янев подаде оставка половин денонощие след разочароващото 1:1 срещу „Пирин" в Благоевград. Във второ поредно гостуване ЦСКА не може да бие, падна от дебютиращия в елита „Верея" с 0:1 във втория мач.

 

Кой ще е новият треньор на ЦСКА? На този етап изглежда изключен единствено вариантът да се търси отново млад и перспективен специалист тип Янев. „Червените" имат спешно нужда от победи, а за това трябва твърда ръка и опит в съблекалнята. Освен това предстои спешна селекция, след като идентификационният номер от ФИФА вече е факт.

 

Много е вероятно босът на ЦСКА Гриша Ганчев да потърси чужденец за треньор. Много пъти във футболната си биография бизнесменът е залагал успешно на кадри от чужбина. Откъде да е треньорът? Всичко е в сферата на догадките.

 

Другият вариант е ЦСКА да се обърне към своя легенда. Пламен Марков е спортен директор в клуба, а е последният треньор, класирал националите за голям форум - Евро 2004. Той обаче направи дълга пауза в професията и може и да не бъде съгласен да се върне към старото поприще. В графата „свободни" са двама от златното поколение на България Любослав Пенев и Красимир Балъков. Те са работили с Ганчев в „ Литекс". Пенев води ЦСКА преди Янев, когато бе отнет професионалният лиценз на клуба. През пролетта Любо бе в „Литекс" в „Б" група, отпадна от „Монтана" за купата на България. Балъков пък не е бил треньор от година, за последно работи в Ловеч.

 

Последният наставник, спечелил златен дубъл с ЦСКА през 1997 г, е Георги Василев. Генерала, който от днес започва работа в „Етър", така и не получи втори шанс да се върне на „Армията". Има огромен опит, но също не изглежда много възможна опция.

 

Стойчо Младенов е доказан в много битки боец за „червената" идея и много пъти е вадил кестените от огъня на „Армията". Сега е треньор в казахстанския „Атирау", а отзивите за него са отлични. Най-малко до края на календарната година едва ли ще е готов да напусне бившата съветска република.

 

"Стандарт": Джуджето хвърли кърпата след 1:1

 

Христо Янев повлече крак за треньорските рокади в Първа професионална. Джуджето хвърли оставка след издънката 1:1 в гостуването на "Пирин". Очаква се още днес на "Българска армия" да се появи Любо Пенев, който на два пъти работи за Гриша Ганчев. За последно това бе през пролетта, когато бе начело на "Литекс". Да подобна развръзка се говореше от началото на седмицата, но Янев твърди, че това няма нищо общо с решението му. 

 

"Тема спорт": Гриша Ганчев решава днес за новия треньор

 

Новият старши треньор на ЦСКА-София ще бъде оповестен днес. Снощи се чакаше Гриша Ганчев да се прибере от чужбина, за да бъде разрешен въпросът с новия наставник на отбора. За тази сутрин пък са предвидени разговори със специалиста, който трябва да замени Христо Янев на треньорския пост. Ако се стигне до бързо разбирателство, още днес новият наставник на тима ще бъде оповестен.

 

Според изданието най-вероятно ЦСКА-София ще бъде поет от чужденец. Има и резервен български вариант, който е голямо име. Очаква се в сряда новият треньор на "червените" да ги изведе за първа тренировка на "Българска армия". Твърди се, че клубът ще се ориентира към чужденец от Източна Европа, който е сравнително млад и вече е постигал значими успехи в треньорската си кариера.

 

"Тема спорт": Пелето остава и при новата власт

 

Спортно-техническият директор на Левски Станислав Ангелов-Пелето ще остане на работа в клуба дори и да се смени собствеността му, разбра 'Тема Спорт". Пелето пое поста на 15 юни тази година. Той наследи Георги Ива-нов-Гонзо, който хвърли оставка, а малко след това прие предложението да стане старши треньор на Черно море. Преди това Ангелов бе шеф на детско-юношеската школа на сините на стадион "Раковски". Той положи доста усилия за подобряването на материалната база. Вече като шеф на спортно-техническия щаб идеята му е в първия състав да бъдат налагани повече юноши. Заради това и в клуба този път не прибягнаха до толкова мащабна селекция. Ангелов успя да си извоюва от Управителния съвет пълната власт върху трансферите, както и да има думата за уволняване и назначаване на треньори. Така доказа, че може да отстоява позициите си. Затова дори и да се стигне до смяна на властта в клуба, той ще получи предложение да остане под някаква форма в него, дори не и на същата позиция.

 

За 30 август е насрочено Общо събрание на акционерите в Левски. Очаква се тогава сините да се сдобият с мажоритарен собственик. В момента няма такъв, а най-едри дялове притежават Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов - по около 30%. 10% се държат от фенската организация Тръст "Синя България", а отделно от това клубът има над хиляда дребни акционери. Бившият председател на УС на Левски Георги Марков вече нееднократно заяви, че до края на месеца сините ще имат нов бос. Който след това ще назначи хора, които да ръководят спортно-техническия процес в клуба. Най-спряганото име за завръщане на 'Герена" е това на Наско Сираков. Твърди се, че голмайстор №1 в историята на Левски ще стане президент и ще има думата по всички въпроси, свързани с отбора.

 

На този етап бъдещето на Андрей Желязков при следващ собственик на сините не е ясно. Жужо бе назначен за генерален мениджър на клуба, но е на подчинение от страна на Станислав Ангелов. Желязков изпълнява по-скоро скаутски функции.

 

"Тема спорт": Христо Крушарски бесен, привиква Илиан и играчите

 

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски ще проведе разговор със старши треньора Илиан Илиев и играчите след безличното им представяне срещу Черно море. Бизнесменът дори обмислял да наложи глоби.

 

Крушарски бе на мача в Каварна, но си тръгна след час игра видимо бесен и крайно разочарован от показаното. Той отказа всякакъв коментар. Босът на Локо бе в компанията на почетния президент Христо Бонев, който също не бе доволен от представянето на смърфовете.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки