Сензациите в пресата: Люпко гледа нови в „Б" група, чехите питат Левски как се бие Лудогорец

Мечката ще хапе и в националния, шампионите излизат със същите 11 срещу Виктория и още…

Сензациите в пресата: Люпко гледа нови в „Б" група, чехите питат Левски как се бие Лудогорец

Сензациите в пресата днес, вторник, 23 август 2016 година:

„Стандарт”: Люпко на оглед за нови в „Б" група

Люпко Петрович тръгна на оглед за родни играчи и в "Б" група. Треньорът на "сините" цъфна вчера в Плевен, където "Спартак" посрещна "Локо" (Сф). Преди това той привика футболистите затренировка на „Герена" сутринта, а след това ги пусна в почивка до днес вечерта. "Не ви ли писна да ме сменяте? Всички го правите. Още от първият ми ден. То не бе една седмица, втора, трета. Е, на, тук съм", обяви той пред журналистите след погрома с 4:0 над "Славия". Играчите на "Левски" пък посветиха победата на един от собствениците си - Иво Тонев.

„Меридиан мач”: Мечката ще хапе и в националния

Двама футболисти от Левски ще бъдат повикани в националния отбор за лагера преди старта на световните квалификации срещу Люксембург на 6 септември. След силните изяви от началото на сезона доверието на Ивайло Петев отново заслужи халфът Георги Костадинов - Мечката. Изненадата обаче идва от повиквателната за Димитър Пиргов, който ще замени партньора си Александър Драгомиров Александров в представителния тим. Официалният списък с имената на избраниците на селекционера от вътрешното първенство, ще бъде обявен днес.

„7 дни спорт“: Чехите питат Левски как се бие Лудогорец
Виктория (Пилзен) пробва да намери всякакви съюзници преди днешния мач реванш с Лудогорец в Шампионската лига. По информация на "7 дни спорт" чехите са се допитали дори до Левски, който е единственият отбор през този сезон, който спечели срещу разградчани. Преди 10 дни "сините" биха 1:0 на „Герена“ непосредствено преди първия двубой между Лудогорец и Виктория (Пилзен). От лагера на чехите са звънели на халфа Роман Прохазка. Словакът много добре познава Лудогорец и затова е търсен да помага с различни хитрости или съвети. Иначе медиите в Чехия определиха двубоя като най-важния от 5 години насам за Виктория. "Отборът е изправен до стената и няма какво да губи. Да се хвърли смело напред", коментират в Пилзен.

„Меридиан мач“: Виктория свали гащи за реванша

Във Виктория (Пилзен) или го играят умрялата лисица, или наистина са осъзнали: Лудогорец е друга бира! „Нека отбележа, че нито един от играчите на Лудогорец, които бяха на терена срещу нас, не се включи в последния мач на отбора. Те оставиха основните си футболисти да почиват. За съжаление ние нямаме толкова много добри играчи", проплака треньорът на Виктория Роман Пиварник на пресконференцията преди реванша от Шампионската лига. Вратарят на домакините Матуш Козачик също пригласяше: „Лудогорец има отлични футболисти, отлични индивидуалности и е много добре подготвен отбор. Много са силни".

„Меридиан мач“: Разградчани излизат със същите 11

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев възнамерява да излезе със същите 11, които победиха Виктория (Пилзен) с 2:0 в София. Това изглежда напълно логично, имайки предвид факта, че „орлите" играха като добре смазана машина в първия двубой на „Васил Левски". Това означава, че пред вратаря Владислав Стоянов, ще играе карето - Минев, Моци, Паломино и Натанаел. Дяков и Саша ще са вътрешни халфове, а зад фалшивата деветка Кафу ще се подвизват Мисиджан, Марселиньо и Вандерсон. Планира се включване в игра на Джоди Лукоки. Крилото от ДР Конго започна отлично сезона, но след това Върджил Мисиджан влезе във форма и сега Лукоки не играе често. Той обаче изглежда перфектен за подобен мач, защото е изключително бърз и може да създаде много главоболия на защитниците на Виктория при играта на контра. Медиите в Чеxия обръщат внимание, че тимът на Роман Пиварник изпитвай трудности срещу отбори, които умеят да; се затварят. Именно след две контрадействия Злин победи съперника на Лудогорец в мач от последния кръг на чешкото първенство. Иначе логично Пиварник ще направи някои смени в своя състав. Очаква се титуляри да бъдат чешките национали Хоржава и Коларж , които бяха оставени на пейката за първия мач.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки