Ростов унижи Аякс и влезе в Шампионска лига от първи опит (ВИДЕО)

Руският вицешампион разби холандския вицешампион с 4:1 на реванша

Ростов унижи Аякс и влезе в Шампионска лига от първи опит (ВИДЕО)

Руският вицешампион Ростов помете едно от страшилищата в европейския футбол от близкото минало Аякс с 4:1 и влезе в групите на Шампионска лига от първия си опит. Ростов спечели плейофния сблъсък с общ резултат 5:2 след унижението за „Синовете на боговете” тази вечер.

Битката между двамата нови треньори на двата отбора – Дмитри Кирченко и Петер Бос беше за милиони. Ентусиазираната руска публика бе изпълнила с огромни надежди стадион „Олимп 2” в Ростов след 1:1 в Амстердам преди седмица. 

Техният отбор не ги подведе. Тимофей Калачов отправи предупреждението към холандците в 33-ата минута с далечен шут, минал на сантиметри покрай лявата греда.

Броени секунди по-късно пак Калачов скри топката на трима от гостите, Нобоа разтегли надясно за Александър Ерокин, който центрира и Сардар Азмун се задържа във въздуха, за да прати с глава в близкия десен ъгъл за 1:0 след 34 минути игра.

Бос пусна на почивката Ласе Шоне на мястото на Ел Гази, но играта на Аякс с нищо не се подобри. Напротив, в 52-ата минута Калачев центрира, а Ерокин бе оставен спокойно с глава да засече в левия ъгъл за 2:0.

Аякс беше в нокдаун и нямаше връщане назад. След час игра статично положение доведе до меле, първият удар на Ерокин беше блокиран, Новосецев акробатично шутира втори път и Нобоа с коляно просто отклони пътя на топката, за да обърка Силесен за 3:0.

Ростов вече се забавляваше и вкара и четвърти гол. Бертран Траоре загуби нелепо от Ерокин в наказателното поле на домакините, Ерокин пробяга половината терен с Траоре на гърба и пусна в най-точния момент за Полоз, който изскочи от централната линия сам срещу вратаря, заобиколи Силесен и покачи на 4:0.

7 минути преди края Кудряшов фаулира резервата Далберг като последен в защита и последва дузпа с директен червен картон. Дейви Клаасен вкара поне почетен гол за амстердамци от бялата точка в средата на вратата – 4:1.

Ростов влезе в групите на Шампионска лига за първи път с най-ниския коефициент от всичките 32 отбора, а Аякс отива в групите на Лига Европа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки