Сензациите в пресата: Хеан Деса аут за още месец, Люпко не иска да вижда страх

ЦСКА-София извади пари за Йорданеску, Стоилов води подкрепа от Америка и още…

Сензациите в пресата: Хеан Деса аут за още месец, Люпко не иска да вижда страх

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 25 август:

„Меридиан мач”: ЦСКА-София извади пари за Йорданеску

След тежки двудневни преговори ръководството на ЦСКА-София прие условията на румънския специалист Едуард Йорданеску и го назначи за треньор на представителния тим. Той ще има право да сформира и своя екип, в който със сигурност ще остане германецът Томас Нойберт. Той е специалист по кондиционната подготовка и е работил заедно със сина на легендата Ангел Йорданеску и в Стяуа като част от щаба на Лауренциу Регекампф. Нойберт има основна заслуга определения като изключително перспективен специалист да приеме офертата от София. Логично обаче той ще прибира далеч по-висока заплата от тази, срещу която се разписваше Христо Янев. Става въпрос за сума от порядъка на 150-200 хиляди евро на сезон. Ще има и клаузи със сериозни неустойки при преждевременно прекратяване на контракта. От щаба на ЦСКА-София са се опитвали да намалят финансовите претенции, но в същото време са се съобразили с това, че Йорданеску-младши е бил препоръчан от Христо Стоичков и неговия добър приятел Георге Хаджи. Гриша Ганчев държи да продължи затоплянето в отношенията си с легенда номер едно на нашия футбол, който е основният коз пред феновете за припознаването на новия клуб.

„Тема спорт”: Хеан Деса аут още поне месец

Перуанското крило на Левски Хеан Деса притесни сериозно лекарския щаб на Левски. Причината е, че травмата на 23-годишния футболист се е усложнила и той няма да може да влезе в игра още поне месец, разбра "Тема Спорт". Деса получи контузия в първия кръг на Първа лига срещу Монтана (0:0). Мачът се игра на 31 юли. Хеан се появи в игра в началото на второто полувреме, но напусна принудително след само 10 минути на терена. Първоначално опасенията на лекарския щаб бяха, че той може да е увредил коляното си, но след това стана ясно, че е с мускулна травма и ще отсъства около месец. Предишната седмица Деса тренираше усилено, но не попадна в групата за мача със Славия, защото изпитвал болки. Направените му нови изследвания са показали, че футболистът се нуждае от почивка. И не само че ще пропусне неделното домакинство на Монтана, но и най-малко срещите с Нефтохимик в Бургас (на 10 септември) и домакинството на Пирин Благоевград след паузата в първенството (шампионатът се прекъсва заради старта на световните квалификации - България приема Люксембург на 6 август).
Хеан Деса подписа договор с Левски още в края на миналия сезон. Той пристигна на "Герена", след като разтрогна контракта си с френския елитен Монпелие. Той обаче пропусна старта на подготовка заради визови проблеми. След това получи контузия в контролата със сръбския Радник Сурдулица и не взе участие в първия двубой с Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В реванша той се появи като резерва - влезе 4 минути преди края. След срещата успя да се скара с треньора Люпко Пет-рович, защото не бил играч за десетина минути. Заради това перуанецът бе глобен, а след това и поднесе извинения на сърбина. Хеан Деса е най-скъпоплатеният играч на Левски - заплатата му е около 20 хиляди евро на месец. До момента обаче е бил на терена само 14 минути. Затова и сините ще подходят внимателно с лечението му и няма да прибързват с пускането му в игра.

„Меридиан мач”: Люпко не иска да вижда страх

Треньорът на Левски Люпко Петрович е обявил пред играчите и целия си щаб, че не иска да вижда страх по лицата зад себе си на пейката. Сръбският специалист настоява за повече увереност от всички в отбора. За това свидетелства и един момент, който дори телевизионните камери запечатаха в края на дербито с Лудогорец на „Герена". Люпко се обърна към хората на скамейката с призив за по-голяма активност. След това от пейката наскачаха и започнаха не само да дават указания на играчите, но и да протестират срещу съдийските решения и да настояват по-бързо да бъде даден последния сигнал. Легендарният наставник не се притеснява да говори открито дори пред шефовете си на „Герена". Той изисква повече хъс от всички, които работят в клуба, като е уверен, че само със самочувствие и амбициозност може да се стигне до по-дълга победна серия. Петрович е категоричен, че именно това може да стабилизира отбора, който бе разколебан след отпадането от Мари-бор и не стартира първенството с нужната концентрация, записвайки срамно равенство с Монтана като домакин. Именно дебютния мач от шампионата на „Герена" е бил даден за пример пред отбора и преди първото занимание, с което стартира подготовката за срещата с Верея, воден от цесекаря Александър Томаш в неделя.

„Меридиан мач”: Стоилов води подкрепа от Америка

Паралелно с преговорите с новия треньор от ЦСКА-София не са спрели да работят и по селекцията.

Мениджърът Стойчо Стоилов по традиция е ориентиран към пазара на Южна Америка.

Той вече изкара две седмици зад океана и е набелязал играчи от Бразилия, Колумбия и Перу.

Клубът вече получи идентификационен номер от ФИФА и може да привлича нови, но отново при доста усложнена процедура.

Опитът на Стоилов с латиносите е пословичен и именно на неговия нюх Гриша Ганчев дължи някой от топтрансферите си в Литекс.
Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки