Камата: Искам да обединя всички, никой не може да изтрие ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Няма как да се отнеме историята, тя е в музея”, каза Ицо, който подкрепи Янев и ветераните

Камата: Искам да обединя всички, никой не може да изтрие ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Историята е в музея. Живата легенда не съм аз, а ЦСКА, защото преди мен има много други. Никой не може да вземе историята!”

Така легендата на българския футбол Христо Стоичков отговори на въпроса дали ЦСКА-София е автентичният „червен” клуб, съобщи репортер на Novsport.com.

„Ние правим това, което иска всеки привърженик и любител на футбола, иначе тези спекулации и писането най-малко могат да ме притеснят мен или пък Димитър Пенев. Историята е написана с това кой какво е дал на този клуб. Ние сме пришълци в ЦСКА, но този клуб ни е дал пътя. ЦСКА е история и никой не може да изтрие този клуб”, отсече Камата, след което бе попитан защо се е стигнало до раздялата с вече бившия наставник Христо Янев.





„Винаги съм уважавал Ицо Янев. Разбира се, че е трудно да се разделя с човек, който е бил мой футболист, но във футбола резултатите диктуват динамиката. На никой не му е приятно да бъде сменен, но ние не сме загубили доверието към Ицо. Мога само да бъда щастлив, че Янев работи в може би най-добрия начин, когато отборът бе в трета лига. В този цикъл на подновяване той стигна до финал за Купата и я спечели. Сега той трябва да се развива. Вратата не е затворена за Ицо, просто се нуждаехме от нещо ново. Когато си честен и трудолюбив човек, работа за теб винаги има. Той ще си направи изводите къде е сгрешил и къде не.”





Има ли разделение сред „червените” ветерани?

„Този стадион винаги е отворен за ветераните на ЦСКА. Всички те са добре дошли, защото благодарение на тях този стадион го има, има ни нас, има ви и вас. Господин Пенев е най-близко до ветераните, затова не ги делете, моля ви. Те са фамилията, те са нашите бащи. Това е уникалното за този клуб, да ги има ветераните, защото те носят историята, както в Барселона, в Реал Мадрид, в Челси, в Манчестър Юнайтед или в Ливърпул. Тези хора ще са винаги на стадиона и ще искат да се срещнат с треньора. Аз не искам никого да деля в ЦСКА, напротив. Аз искам да обединя всички, но моето име не е обединител. Обединителят е емблемата на ЦСКА, а Христо Стоичков е част от тази емблема. За да стигнем дотук, този клуб ни е дал пътя. Аз съм играл с Пламен Марков и сега тези хора пред вас могат да дадат най-точната информация. Другите приказки на женския пазар.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки